Nederlandse agenda-app WOWcal voor iPhone officieel gelanceerd

WOWcal is vandaag officieel gelanceerd. De Nederlandse app probeert de standaard agenda te vervangen door een betere agenda met mooie wallpapers en een overzichtelijker indeling.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wowcal iphoneWorld of Wallpapers heeft vandaag officieel de app WOWcal uitgebracht. De Nederlandse start-up wil een einde maken aan saaie smartphone-agenda’s. WOWcal is een agenda-app die er niet alleen goed uitziet, maar die ook nog eens overzichtelijk is. De laatste update die deze week in de App Store is verschenen, heeft een aantal visuele verbeteringen gekregen, zodat de app een consequentere stijl heeft. Ook zijn er wat verbeteringen in functies aangebracht: het is nu mogelijk om vanuit het infoscherm de wallpaper schermvullend te bekijken. Met activiteitsiconen kun je in één oogopslag zien wat je vandaag gaat doen.


Er zijn icoontjes voor koffiedrinken, vergaderen, sporten, reizen en andere populaire activiteiten. WOWcal is gratis te downloaden, maar er zit tegelijk een slim idee achter. Je agenda is immers een van de meest gebruikte apps op de iPhone. Door wallpapers aan te bieden kunnen merken, artiesten, blogs elke dag hun naam onder de aandacht brengen met een dagelijks wisselende wallpaper.

wowcal agendaBij de lancering doen launching partners L’Oréal, Hema, Vodafone, Top Notch, Puma, WMF, Pathé en Radio 538 mee. Zijn die niet helemaal naar je smaak, dan heb je keuze uit zo’n 70 andere channels. Momenteel is er alleen een versie voor de iPhone, maar er staan versies voor Android en Windows Phone gepland die nog dit jaar op de markt komen. Daarnaast wil de Nederlandse start-up achter de app binnenkort ook het buitenland veroveren. World of Wallpapers richt zich op communicatie van merken binnen de mobiele agenda. De wallpapers bevatten geen opdringerige advertenties, maar stralen wel de sfeer van het merk uit. Vanuit de wallpaper kunnen de aanbieders met een button linken naar websites, playlists, videoclips, evenementen of sociale netwerken. Het plan is dat WOWcal op homepage van zoveel mogelijk iPhone-gebruikers terechtkomt. Of het iets voor jou is kun je zelf ontdekken, want de app is gratis. Kortgeleden schreven we voor het eerst over WOWcal, nu is de app officieel gelanceerd.

Downloaden: WOWcal (gratis)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.