iOS game-update: Fancy Pants Adventure, Zombie Panic in Wonderland en koopjes

Een donderdag met een gamesaanbod om stil van te worden, openen we vandaag de iOS game-update maar. Nadat we vanochtend al een paar keer goed gniffelden om The Simpsons Tapped Out, staan ons en jou nog drie noemenswaardige avonturen te wachten. Zo heeft het veelgespeelde Flash-spelletje Fancy Pants opeens zijn eigen iPhone-avontuur, is er een […]

GU DO Fancy Pants Adventure iPhone iPod touchEen donderdag met een gamesaanbod om stil van te worden, openen we vandaag de iOS game-update maar. Nadat we vanochtend al een paar keer goed gniffelden om The Simpsons Tapped Out, staan ons en jou nog drie noemenswaardige avonturen te wachten. Zo heeft het veelgespeelde Flash-spelletje Fancy Pants opeens zijn eigen iPhone-avontuur, is er een fijne schiet-op-zombies game met wat nodige rariteiten en kunnen we een uitgebreide en innemende verkenning doen door Mars.

Zombie Panic in Wonderland: jaja…

GU DO Zombie Panic in Wonderland iPhone iPod touchOntwikkelaar Akaoni claimt dat haar game Zombie Panic in Wonderland even het succesvolste downloadspel op de Nintendo Wii was. Wie weet, maar wij hebben er nog nooit van gehoord. Misschien is de uitspraak net zo fantasierijk als het spel dat erachter zit en nu is verschenen op de iPhone en iPod touch? Zombie Panic in Wonderland is een Japanse benadering van het zombiethema en dat betekent dat de zombies nu eens niet met hun armen vooruit lopen terwijl het bloed ze uit de mond stroomt. Welnee; in Wonderland zijn de zombies groen, nemen ze af en toe de gedaante aan van een sumoworstelaar en schudden ze met hun heupen als ze je te pakken krijgen. Dat doen ze met raketten, granaten, boomstammen, kisten en eigenlijk alles wat ze oprapen van straat. Daarom is het belangrijk niet alleen te schieten door op de tegenstanders te drukken, maar ook door rond te lopen met kantelbewegingen en weg te duiken met een swipe. Dat laatste is wat lastig echter, omdat je van jezelf niet ver wegduikt als je niet fanatiek kantelt. Zoals eigenlijk wel in het filmpje te zien is. Zombie Panic in Wonderland is een prima spelletje. Tikkeltje pittig hier en daar en een beetje lastig te besturen zus en zo, maar goed actievol vertier. Het is overigens niet zo gratis als je denkt: na de eerste Story-missie mag je 2,99 euro neertellen voor de rest van het verhaal en alle zeven personages vrijspelen kost je 5 euro schoon aan de haak.
Downloaden: Zombie Panic in Wonderland (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Verkenningstocht: Waking Mars

GU DO Waking Mars iPhone iPod touchSinds het bekend is dat Mars planeetmatig onze buurman is, is de planeet al bron van menig campy uitlating in hoorspel, film en uiteraard ook games. Waking Mars speelt erop in dat er voor ons ogenschijnlijk nog niet zoveel te halen valt op de planeet en neemt haar thema vrij letterlijk. In het spel ga je op verkenning door de binnenste krochten van de ruimtelijke bol om de planeet weer tot leven te wekken. Zoals gezegd: het spel neemt haar thema vrij letterlijk. Het pakt je graag in met sfeer, rust en heel veel ontdekkingswerk. In het begin van Waking Mars kom je net zo vaak géén levensvormen tegen als wél en dan is het ook nog maar de vraag of ze dreigend zijn. Vaker nog moet je onderzoeken, hun gedrag bestuderen of er gewoon verslag over uitbrengen. Waking Mars is een avontuur. Een universele app die zich eigenlijk veel beter thuisvoelt op het grotere scherm van de iPad, maar met een goede headset ook innemend kan zijn op onze geliefde telefoon of iPod touch. Het heeft zowat twee uur aan origineel gecomponeerde muziek en barst van de sfeergeluiden. Waking Mars is weer eens iets anders. Dus euh, may the camp be with you, ofzo hè?
Downloaden: Waking Mars (€3,99, universele app)

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Trailer van de Dag: Fancy Pants Adventure

GU DO Fancy Pants screenshotKijk eens aan, wie hebben we daar?! Opeens, uit het niets, als een donderslag bij heldere hemel is een van de meest succesvolle Flash-spelletjes aller tijden vereerd met een game op de iPhone en iPod touch. Fancy Pants Adventure is wel even wat uitgebreider dan het browserdingetje dat al meer dan 100 miljoen keer gespeeld is. Er zijn beduidend meer dan twee levels en de achtergronden zijn niet langer wit, maar tekeningen die het strand of een bosachtige omgeving representeren. De gameplay is in de kern grotendeels hetzelfde. Fancy Pants is een stokmannetje met een wijde gele broek met een zweverige, maar snelle sprong. Daardoor kun je met een combinatie van sprongen en elementen die je snelheid verhogen, de grootste duikelingen door de lucht maken en simpel getekende kronkels pakken. Fancy Pants is daarnaast ‘verrijkt’ met wapens zoals een potlood, waarmee je een paar klappen uitdeelt tegen andere getekende mennekes. De besturing van het spel vergt nog steeds enige gewenning vanwege de snelheid, maar werkt erg strak op de iPhone met de twee richtingsknoppen links en springen en bukken aan de rechterkant. En heb je een potlood? Dan krijg je daar gewoon een extra knop voor. Zie je, Prince of Persia Classic? Zo makkelijk kan een spel besturen. Reken maar dat mister Fancy meedingt naar de Game van de Week.
Downloaden: Fancy Pants Adventure (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Nou, wij komen de avond wel door met de nieuwe gamesaanwinsten in de App Store – maar als jij er anders over denkt: dit zijn de leukste tijdelijk goedkope en gratis games voor de iPhone en iPod touch vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.