Steps: nieuwe minimalistische takenlijst voor de iPhone biedt meer opties dan Clear

Steps is een nieuwe takenlijstapp voor de iPhone, die doet denken aan Clear. Maar het aantal functies is veel uitgebreider, zoals eindtijden, notificaties en synchronisatie met Google Tasks.

steps appSteps is een takenlijst-app die de zichtbare opties tot een minimum beperkt. De vergelijking met het eerder besproken Clear ligt dan ook voor de hand. Beide apps spreken een heel specifieke doelgroep aan: mensen die niet teveel poeha zoeken en gewoon wat dagelijkse taken willen plannen. Ben je projectmanager en moet je miljoenenprojecten aansturen, dan kun je uiteraard beter een uitgebreidere app kiezen. Steps is gemaakt door River, een relatief onbekende ontwikkelaar. Het belangrijkste verschil met Steps is dat er veel meer handige functies in zitten.


steps iphoneJe kunt er meer mee doen dan alleen simpele todo-lijstjes maken – wat je immers met de Herinneringen-app die standaard in iOS 5 zit ook al kunt doen. Met cirkeltjes geeft Steps aan of een taak is afgerond of nog moet worden gedaan. Op het startscherm zie je de lijst met open en afgesloten taken. Met het plusje voeg je een nieuwe taak toe, waarbij je alleen een naam hoeft in te tikken. Je kunt tappen om te bewerken of tappen om een taak aan een lijst toe te voegen. Steps werkt niet zoals Clear met alleen vingervegen, maar heeft ook knoppen, zoals een Done-knop als je klaar bent. Ook kun je einddata met tijdstippen invoeren en notities toevoegen, iets wat bij Clear niet mogelijk is. Kortom: vond je Clear net iets té minimalistisch, dan lijkt Steps een mooie tussenoplossing. Bovendien krijg je notificaties wanneer een taak klaar moet zijn. Dat je kan synchroniseren met iCloud en Google Tasks is ook een mooi pluspunt.

Downloaden: Steps (€0,79)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.