25 miljardste App Store-download was Where’s My Water

De 25 miljardse download in de App Store werd gemaakt door Chunli Fu, die het spel Where's My Water downloadde. Dit maakte Apple vandaag bekend.

25 miljard App StoreApple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 25 miljardste download uit de App Store gemaakt is door de Chinese Chunli Fu. Hij sleepte de prijs binnen door Where’s My Water te downloaden. Fu krijgt een iTunes cadeaukaart ter waarde van 10.000 dollar (of vergelijkbare waarde in andere valuta) cadeau, die gebruikt kan worden om apps in de App Store en muziek vanuit iTunes aan te schaffen.


Apple telde al langer af naar de 25 miljardste download. De mijlpaal werd dit weekend gehaald, maar toen wisten wij nog niet wie de recorddownload had gemaakt en welke app hij of zij had gedownload.

Het grote aantal downloads is opmerkelijk: de App Store bestaat op het moment nog geen vier jaar. De 10 miljardste download werd gemaakt op 22 januari 2011, iets meer dan een jaar geleden.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.