iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

OverUit: uitagenda met kortingen voor Oost-Nederland op iPhone

OverUit is een volledige en groots aangepakte uitagenda voor de iPhone. De leukste evenementen, restaurants, dagtips en films staan er allemaal in vermeld. Als gebruiker kan je kortingsbonnen gebruiken en recensies geven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OverUit Agenda Oost-Nederland iPhone iPod touchRTV Oost en de Twentsche Courant Tubantia hebben de handen ineen geslagen voor een OverUit evenementenagenda-app voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie zie je allerlei tips voor dagjes uit, theater, muziek, films, uit eten en musea in de Achterhoek en Overijssel. Alle evenementen zijn te beoordelen met een sterrenwaardering en de app bevat eveneens virtuele kortingsbonnen die je kan laten zien om een korting op te strijken. Zo kunnen de eerste 500 gebruikers die de app tonen, gratis naar een bioscoop in Almelo of Enschede.


Het aantal kortingsbonnen bedraagt op dit moment nog drie, waarvan twee de acties met de bioscopen beslaan. Het is niet ondenkbaar dat dit aantal zich behoorlijk zal uitbreiden. Tot nu toe zijn er namelijk nog geen andere kortingsbonnen-apps die zich zo nadrukkelijk op een regio richten. OverUit blijft ook op lange termijn bruikbaar, omdat de app ook een uitgaansagenda van het gebied is.

Elke sectie in de app is hetzelfde ingedeeld. Middels tabbladen onder de grote roze navigatiebalk, kan je aangeven of je een selectie van vandaag, morgen, de hele week of een specifieke datum wilt zien. Met de sorteer-knop kan je de evenementen (of restaurants) rangschikken op aanvang, prijs, afstand en alfabetische volgorde. Je kan er eveneens voor kiezen evenementen op een kaart weer te geven, maar die functie geeft bij ons niet bij elke categorie gehoor. Als het je niet uitmaakt wat je gaat doen op een dag, kan je alle categorieën bij elkaar gooien met de vanuit het hoofdmenu benaderbare pagina Toon Alles.

Het hoofdmenu bestaat uit verschillende tips die voorbij komen met een opvallende foto, de knoppen naar de categorieën en een roze navigatiebalk. Daarin kan je direct zoeken, de kortingen bekijken en je favorieten erop naslaan. Elke pagina over een evenement, restaurant of dagtip, wordt ingeleid door een foto of video. Dan zie je de beoordeling die anderen hebben toegekend in sterren weergegeven en volgt een algemene uitleg met aan het einde het adres, het type evenement, de datum en de aanvang. Met knoppen daaronder kan je iets delen of iets toevoegen aan favorieten. De beoordelingspagina laat je eerst andere recensies met sterrenbeoordelingen onder elkaar zien. Je kan je eigen zegje toevoegen met de plus rechts bovenin. Je hoeft alleen een score, eventuele beschrijving en je naam op te geven. De app vereist géén account.

Downloaden: OverUit (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.