Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iOS 5.1 nu te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft zojuist iOS 5.1 vrijgegeven voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 en derde en vierde generatie iPod touch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1 beschikbaarEerder vandaag kondigde Apple aan dat iOS 5.1 vandaag wordt uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. De update is inmiddels gratis te downloaden via iTunes. Meer over het updaten naar iOS 5.1 lees je in ons uitgebreide artikel. Gezien grote drukte kan het iets langer duren totdat de update in iTunes of op je iPhone verschijnt. Op iOS.e-lite.org kun je zien of iOS 5.1 voor jouw iPhone, iPad of iPod touch verkrijgbaar is.

Wijzigingen in iOS 5.1

De update bevat de volgende functies, volgens de officiële changelog van Apple. De komende tijd zullen er ongetwijfeld nog meer kleine vernieuwingen worden ontdekt.

  • Japanse taalondersteuning voor Siri.
  • Fotos zijn te verwijderen vanuit de fotostream.
  • De cameraknop is nu altijd zichtbaar op het toegangsscherm van de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (4e generatie).
  • Gezichtsherkenning van de camera markeert nu alle herkende gezichten.
  • Nieuw ontworpen Camera-app voor de iPad.
  • Genius-mixen en Genius-afspeellijsten voor iTunes Match-abonnees.
  • Geoptimaliseerde Audio voor tv-programma’s en films op de iPad zorgt voor luider en helderder geluid.
  • Podcast-regelaars voor de afspeelsnelheid en terugspoelinterval van 30 seconden voor de iPad.
  • Oplossing voor problemen die van invloed waren op de batterijduur.
  • Oplossing voor een probleem waardoor het geluid van uitgaande gesprekken af en toe kon wegvallen.

Updaten voor jailbreakers

Hieronder lees je meer informatie over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het opslaan van SHSHs van iOS 5.0.1 voor gebruikers die momenteel een jailbreak hebben of binnenkort nog een jailbreak uit zouden willen voeren.

De basisregel die gebruikers met een jailbreak zich in moeten prenten is om niet direct te updaten naar een nieuwe firmwareversie als deze beschikbaar wordt gemaakt, omdat ze daarmee hun jailbreak voor een onbepaalde tijd zullen verliezen. Een handtekening (bestaande uit zogenaamde SHSHs) van Apple is nodig om te herstellen naar een bepaalde firmwareversie en oudere firmwareversies worden in principe niet door Apple getekend. Na een update naar iOS 5.1 is het binnenkort dan ook niet meer mogelijk om op iOS 5.0.1 een jailbreak uit te voeren.

Door nu nog de SHSHs van iOS 5.0.1 op te slaan blijft het voor gebruikers van de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad mogelijk om naar iOS 5.0.1 te herstellen en dus om een jailbreak uit te voeren. Hoewel het wél mogelijk is om SHSHs van iOS 5.0.1 op te slaan op voor een iPhone 4S of iPad 2, is het (in ieder geval voorlopig) niét mogelijk om deze SHSHs te gebruiken om een toestel met iOS 5.0.1 te herstellen. Gebruikers van de iPad 2 die eerder SHSHs op hebben geslagen van een versie van iOS 4 kunnen deze SHSHs wel gebruiken om met deze oudere firmwareversies te herstellen.

Het is mogelijk om SHSHs op te slaan met TinyUmbrella. Om op een later moment daadwerkelijk te herstellen naar een oudere firmwareversie kan gebruikt worden gemaakt van bijvoorbeeld redsn0w, waarbij het toestel eerst in de pwned DFU modus moet worden gezet.
Jailbreaken op iOS 5.0.1 is onder andere mogelijk op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad met redsn0w en op de iPhone 4S en iPad 2 met GreenPois0n Absinthe.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.