Apple verhoogt 3G-downloadlimiet voor apps naar 50MB

Apple heeft de downloadlimiet voor apps via het 3G-netwerk verhoogd van 20 naar 50 MB. Daardoor wordt het mogelijk grotere apps te downloaden, zonder dat je een draadloos netwerk of een computer nodig hebt.

update iphone appsGisteren kondigde Apple de nieuwe iPad aan, die een scherm met een hogere resolutie heeft. Het betekent ook dat de omvang van apps groter zal worden. Inhakend daarop heeft Apple de downloads van apps via het 3G-netwerk verhoogd. Voorheen kon je via het 3G-netwerk alleen apps van maximaal 20MB downloaden. Grotere apps waren alleen te installeren via een Wi-Fi-netwerk of via iTunes op de computer. Die limiet is nu verhoogd naar 50MB. Het geldt ook voor downloads via het 4G-netwerk, voor alle apps en muziekaankopen die op toestellen met iOS 5.1 worden gedaan.


Overigens betekent het hoge resolutiescherm van de nieuwe iPad niet, dat bestaande apps onbruikbaar worden. Apps die voor de huidige iPad 1 en 2 zijn gemaakt werken probleemloos op de iPad 3 en passen zich aan voor de resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het beeld wordt dan wel kunstmatig opgerekt. App-ontwikkelaars kunnen zorgen voor een betere gebruikerservaring door hun apps toch aan te passen, zodat ze er beter uitzien. Het proces is vergelijkbaar met de aanpassingen die ontwikkelaars moesten doen toen het retinascherm op de iPhone 4 werd ingevoerd.

Heb je een beperkte databundel, dan is het oppassen gebladen: updates die maximaal 50MB zijn worden bij het aantikken van ‘Update alles’ automatisch geïnstalleerd, zonder waarschuwing. Je kunt in dat geval beter wachten tot er een Wi-Fi-netwerk in de buurt is.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.