Flight Control Rocket aangekondigd: bekend spel in de ruimte

EA en Firemint hebben de opvolger van het populaire spelletje Flight Control bekend gemaakt. In het vervolg van de bekende iOS-game moet je ruimteschepen landen op een basis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Flight Control RocketFiremint heeft afgelopen nacht Flight Control Rocket aangekondigd. De bedoeling van het spel is nog steeds dat je lijntjes trekt om vliegende gevaarten naar een landingsplek te begeleiden. De vliegtuigen zijn alleen ingeruimd voor UFO’s en de vliegvelden hebben plaatsgemaakt voor ruimteschepen. De vrolijke, cartooneske stijl van het origineel is behouden gebleven. Sterker nog: die komt sterker naar voren dan ooit door het gebruik van bijna overdreven ronde vormen.


Flight Control RocketIn Flight Control ga je op jacht naar highscores. Je trekt een lijn van het vliegtuig naar de landingsbaan om hem aldaar te laten landen, maar krijgt met zoveel luchtverkeer te maken dat je talloze lijntjes moet trekken en bijstellen om de kisten niet te laten botsen. Als dat gebeurt, is het namelijk meteen Game Over en mag je het opnieuw proberen. Niet in Flight Control Rocket zijn UFO’s die andere UFO’s uit de voorkant laten vertrekken naar de landingsbaan. Dat zorgt voor een extra uitdaging: het betekent dat het gehele pad van de UFO naar de baan al bezet is. Uit de trailer is ook op te maken dat er een soort magnetische landingsbaan is, waar UFO’s automatisch op afkomen. Je hoeft ze alleen nog maar in de juiste volgorde te tikken om ze te laten versnellen en te landen. Zo lijkt het althans. Ondertussen vliegt het andere verkeer gewoon door. Flight Control was altijd al een bijzonder hectisch spel. Dat maakte dat een highscore halen zo’n voldoening gaf.

Net als de voorganger, heeft Rocket verschillende ‘vliegvelden’ met steeds een andere compositie van landingsplekken. Dat maakt behalve de kleuren, ook de omstandigheden waarmee je te maken hebt, steeds anders.

Flight Control Rocket zal ergens in maart in de App Store verschijnen. Ontwikkelaar Firemint belooft het spel uit te brengen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Als je vingers alweer jeuken, kan je met de link hieronder het origineel downloaden.

Downloaden: Flight Control (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.