Lekker en simpel: alleen de snelste gerechten in een iPhone-app

Lekker en simpel is een eenvoudige app voor de iPhone en iPod touch waarmee je elke dag nieuwe tips krijgt voor gerechten en recepten die enorm snel te bereiden en klaar te maken zijn. Je betaalt minder dan een euro.

Lekker en Simpel iPhone iPod touch headerJe hebt simpel te bereiden gerechten en símpel te bereiden gerechten. De website Lekker en simpel duikt met zijn nieuwe iPhone-app in de laatste categorie. De applicatie belooft elke dag nieuwe recepten en tussendoortjes die je in een kwestie van minuten bereidt. Dan gaat het vaker om drie dan om dertig minuten. Volgens de toepassing gaat de smoes ‘ik kan niet koken’ na het downloaden ervan niet meer op.


Een chocolate chip cake in drie minuten. Haalbare kaart als het aan Lekker en simpel ligt, maar dan moet je je wel realiseren dat de tijd die ervoor staat, losstaat van de tijd dat je moet wachten totdat het resultaat uit de oven komt – en de cake afgekoeld is tot een fijn eetbare temperatuur. Als Lekker en simpel stelt dat een recept snel te maken is, gaat het om de tijd die je er zelf aan kwijt bent. Het kan dus best zijn dat je een gerecht wel een halve dag van tevoren moet voorbereiden.

De app belooft haar gerechtensectie elke dag aan te vullen en dat is een fijne gedachte. Niet dat het aanbod nu heel karig is: er zijn meer dan 30 hoofdgerechten, 23 toetjes, 22 tussendoortjes en 20 te bakken etenswaren voorhanden met daarnaast nog meer categorieën. Elk recept staat met een foto afgebeeld op een pagina waarop de benodigdheden en de bereidingswijze worden beschreven. Met een knop in het menu onderin het scherm kan je tekstgrootte direct aanpassen. Ook kan je recepten tot favoriet bombarderen. Het hoofdmenu laat altijd zien wat de laatst toegevoegde tips zijn.

Een kleine kanttekening: de gerechten van Lekker & Simpel kan je kosteloos ook van hun eigen website plukken, al heb je ze dan natuurlijk niet op handig zakformaat.

Downloaden: Lekker en simpel (€0,79)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.