iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

NightTag laat je vrienden zien hoe je uitgaat

Met de Nederlandse iPhone-app NightTag kan je op Facebook laten weten waar je uitgaat, hoe het feest eruit ziet en welke muziek er wordt gedraaid. Helaas werkt de Shazam-achtige functie van de app niet al te best.

NightTag Amsterdam FacebookWaar ben je te vinden, hoe ziet het feest er daar uit en welke muziek wordt er gedraaid? Met de Amsterdamse startup NightTag zet je het in één bericht op Facebook. De applicatie laat je eerst een foto nemen, berekent ondertussen je locatie en scant daarna de muziek die speelt. Dat gebeurt op dezelfde manier als de bekende muziekscanners Shazam en SoundHound. Daarnaast kan je in de app naar een kleine selectie dancestations luisteren.


In het Streaming-tabblad staan vijf internetstations waar je met een WiFi-verbinding zo snel tussen schakelt, dat het wel een normale radio lijkt. Technobase.fm, Dubstep.fm, French Kiss FM, Digitally Imported – Trance en Ferry Corsten’s Countdown zijn de zenders die voor handen zijn. Daarmee richt NightTag zich nadrukkelijk op dancepubliek, maar dat hoeft voor de NightTag-functie zelf niet zoveel uit te maken natuurlijk.

Een NightTag maken is een stappenplan waarvoor je een redelijke internetverbinding moet hebben op de plek waar je hem aanmaakt. Eerst schiet je immers een foto die moet worden geüpload en daarna heb je de verbinding nodig om de muziek te herkennen. Als je locatie, foto en muzieknummer op een rij zijn gezet, kan je er nog een persoonlijke noot aan toevoegen voordat je ze doorplaatst op Facebook. Tevens kan je de locatie en het nummer weer weghalen, als je enkel een foto wilt plaatsen. Een overzichtspagina in NightTag laat zien waar je allemaal bent geweest.

Downloaden: NightTag (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.