Is het al rokjesdag? Skirt Alert vertelt het je

De gratis app Skirt Alert geeft je het weer met een erg leuke gimmick: je ziet namelijk of het rokjesdag is. Je kunt zelfs een push-notificatie krijgen als het weer rokjesproof is, of juist niet.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Skirt AlertHet werd ooit geïntroduceerd door de inmiddels overleden schrijver Martin Bril en tegenwoordig is het aan het begin van ieder voorjaar trending topic op Twitter: rokjesdag. Het is die dag van het jaar dat het lijkt of alle vrouwen tegelijk hebben afgesproken een rokje aan te doen, omdat het eindelijk lente is. De app Skirt Alert checkt het weer op je locatie en berekent of het voldoet aan de eisen voor rokjesdag. Op deze manier heb je een prima weerapp gebouwd rondom een leuke gimmick. Met de app kun je ook vooruitzichten bekijken voor de komende vier dagen. En dat levert direct goed nieuws op, want zoals het er nu naar uitziet is het donderdag rokjesdag.


Voor de echte rokjesliefhebbers zit er een notificatiefunctie in de app. Die zorgt voor een push-bericht als het rokjesweer is op een tijd naar keuze (bijvoorbeeld ‘s ochtends als je opstaat), maar geeft ook een melding als het juist te hard waait om een rokje aan te trekken. Volgens de makers zijn die notificaties niet alleen handig voor vrouwen, want mannen kunnen het gebruiken om te kijken wanneer ze met vrienden op het terras kunnen gaan zitten.

Heb je als man toch behoefte aan een meer mannelijke app, dan kun je Kan Ik Een Korte Broek Aan? proberen. Deze app is twee jaar oud en heeft minder functionaliteit, zo kun je geen push-notificaties krijgen en heb je geen vooruitzichten. Ook qua design ziet hij er minder gelikt uit dan Skirt Alert.

Downloaden: Skirt Alert (gratis)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.