iOS game-update: Wordfeud universeel, Chaos Rings II en Nederlandse Ghost Puzzle

Wordfeud heeft een update gekregen die het spel nu geschikt maakt voor de iPad, Chaos Rings II is onthuld in een nieuwe trailer en komt donderdag al en Ghost Puzzle is een leuk Nederlands puzzelspel voor de iPhone.

GU DI Ghost Puzzle iPhone iPod touch headerIs het te laat of niet te laat voor iPad-bezitters? Wordfeud raakte twee weken geleden natuurlijk al uit de spotlight door het online tekenspel Draw Something, en inmiddels maakt ook het nieuwe Nederlandse online woordspel Word On furore in de top 25 meest gedownloadde apps. Toch is nu alsnog Wordfeud voor de iPad uitgebracht. Er is natuurlijk ook iPhone-nieuws: de RPG Chaos Rings II is onthuld en Ghost Puzzle is een kek uitgebreid puzzelspel van eigen bodem.

Wordfeud na update universeel

GU DI Wordfeud iPhone 2.0Er is een nieuwe update van het razend populaire online Scrabble-spel Wordfeud verschenen, dat het spel optimaliseert voor de iPad. En: het schittert op het grote scherm. Links zie je een lijst met openstaande potjes – maximaal dertig – en rechts zie je meteen het spelbord en je letterplankje waarmee je woorden moet aanleggen. Alle andere menu’s, zoals die van de instellingen, een tegenspeler bevrienden of het chatvenster, worden als pop-up bovenop het hoofdscherm getoond. Je hebt dus maar één scherm voor heel Wordfeud. Wij vinden het slick. Ook de iPhone-woordenlegger heeft wat aan de update. Versie 2.0 brengt namelijk spelersprofielen naar het spel, waardoor je informatie over een speler in een notendop te zien krijgt. Verder zijn er verschillende bugfixes doorgevoerd in het spel, waardoor er minder rare foutjes moeten opduiken. Leuk en aardig, en zeker een zege voor de iPad-bezitters, maar wij zijn sinds gisteren nu net verknocht aan Word On
Downloaden: Wordfeud (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hollandse blokken: Ghost Puzzle

GU DI Ghost Puzzle iPhone iPod touch iPadJe zou de Nederlander Herman Zhou een echte zolderkamer-ontwikkelaar kunnen noemen. Onder de naam Heigames werkte hij maar liefst een jaar aan het snelle puzzelspelletje Ghost Puzzle, waarbij er gekleurde blokken in beeld vallen. De blokken bestaan altijd uit twee gekleurde vakken, waarbij je ervoor moet zorgen dat minstens vier blokken elkaar moeten aanraken om ze te verwijderen van het speelveld. Want wee je gebeente als het scherm vol raakt – dan ben je af. Ghost Puzzle is een behoorlijk omvangrijk pakket. Het heeft een eindeloze modus en een score attack-variant waarin je zo hoog mogelijke scores moet neerzetten. De knaller is echter de Story-modus met een licht verhaal en maar liefst 100 puzzels om te verslaan. Daarbij moet je de blokken met gekleurde vakken zo op elkaar leggen, dat de geesten – vandaar de naam – in de ‘explosie’ worden meegenomen en zo het hele speelveld geleegd wordt. Ghost Puzzle doet sterk denken aan Japanse puzzelspellen als Dr. Mario en Puzzle Fighter, maar heeft wel genoeg een eigen smoel en genoeg inhoud om op eigen benen te staan. Best knap, want het spel doet ondanks de origine tóch Japans aan.
Downloaden: Ghost Puzzle (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=vatAeqJUAnI

Trailer van de Dag: Chaos Rings II

De duurste role playing games (RPG’s) in de App Store? De Chaos Rings-serie. Chaos Rings wordt uitgegeven door Square-Enix, een oudgediende op dit gebied en ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de Final Fantasy-serie. Na het origineel en de later uitgebrachte ‘voorganger’ Chaos Rings Ohm is het nu tijd voor het échte tweede deel in de serie. Chaos Rings II belooft opnieuw een rollenspel te worden van epische proporties, waarin je jezelf uren kan verliezen struinend door desolate gebieden en vechtend tegen de grootste creaturen. Het spel komt donderdag al uit voor de iPhone en iPod touch, al zijn we nog even terughoudend en durven we niet te stellen dat dan ook al de Engelstalige versie het levenslicht ziet. Het kan maar zo eerst de Japanse zijn. De trailer die als aankondiging van het spel is uitgebracht, is in ieder geval Japans. Er is een beetje tijd om de bijna elegante personages te laten zien, je proeft wat van de sfeer in de game en er worden flarden van de beurtelingse gevechten weggegeven. Donderdag is het dus zover… misschien ook al voor ons.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Tja, een woordspel dat je al kende en een rollenspel dat nog moet uitkomen. Dit zijn de dagen waarop de koopjeshoek voor je klaar staat zodat je je iPhone alsnog kan verrijken met leuke, tijdelijk goedkope games.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.