Angry Birds Space krijgt officiële nieuws-app van The Daily

Angry Birds Space heeft een officiële nieuws-app gekregen in samenwerking met de iPad-krant The Daily. Vreemd genoeg is de Angry Birds-app alleen voor de iPhone en iPod touch te downloaden.

Angry Birds Space nieuws-app van The DailyDe speciaal voor tablets opgezette nieuwe krant The Daily is een bijzondere samenwerking aangegaan. Het digitale dagblad heeft de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Rovio Mobile en heeft zojuist een officiële nieuws-app voor Angry Birds Space voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. De applicatie bevat een mengelmoes van artikelen over de aankomende Angry Birds-game en over actuele ontwikkelingen op ruimtegebied, zoals het kunnen maken van particuliere ruimtevluchten.


Het is het eerste teken van leven van The Daily op de iPhone, omdat de krant zelf alleen op de iPad is te lezen. The Daily Angry Birds Space Guide artikelToch voelt de app al als een redelijk afgewerkt nieuwsmedium. Met vegen over het scherm schakel je tussen de verschillende rubrieken: een uitleg van het spel, het verhaal achter de game, ruimteverkenning, het universum en tenslotte een pagina met indrukwekkende foto’s.

Commerciële verstrengelingen zijn blijkbaar niet zo’n probleem voor het nieuwe dagblad. Het bevat een lang zowaar journalistiek artikel over de totstandkoming van Angry Birds Space en biedt een reportage over Angry Birds-cupcakes en andere hebbedingetjes die je overal ziet opduiken. Voor de rest bestaat het uit korte feitjes over de verschillende kleuren boze vogels en geeft de app vooral een leuk kijkje achter de schermen. Zo zie je schetsen van vogels die het spel niet gehaald hebben en zijn er een paar sketches waaruit later een introfilmpje is ontstaan. The Daily Angry Birds Space Guide slideshowVerder kan je video’s bekijken over de totstandkoming van een Angry Bird en een samenvattende making-off zien. De app draagt daarmee natuurlijk bij aan de hype om het vierde deel in de Angry Birds-serie.

Angry Birds Space zelf verschijnt op 22 maart voor onder andere de iPhone en iPad. Het spel zal zestig levels bevatten die zich in de ruimte afspelen. Daarin schiet je de vogels niet langer af in een voorspelbare lijn, maar dien je rekening te houden met magnetische velden en andere zwaartekrachtregels. Gisteren nog werd bekend dat Rovio Mobile nóg vier Angry Birds-games op de rol heeft staan voor dit jaar. Het is niet uitgesloten dat het gaat om in-app koopbare uitbreidingen van Angry Birds Space.

Downloaden: The Daily’s Angry Birds Space Guide (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.