iOS game-update: online spel Blocker, Pocket Minions, Mission Sirius en koopjes

Blocker is het nieuwste online spel op de iPhone en iPod touch na Wordfeud, Draw Something, en Word On. Het is een stuk strategischer van aard en laat je een lijn van blokken maken in hetzelfde veld als je tegenstander.

GU WO Blocker header iPhone iPod touchSommige dingen zijn nou gewoon eenmaal niet wat ze lijken. Heb je Wie is de Mol niet gezien dan? Vandaag hebben we twee games in de iOS game-update die net iets meer anders bieden dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Zo is Pocket Minions de volgende Tiny Tower-achtige game, maar wel met allerlei nieuwe en geinige elementen. En zo is Mission Sirius ogenschijnlijk een serieus en zwaar actiespel… enfin, een game die iedereen even moét proberen: Blocker. Denk Wordfeud-multiplayer en strategie in één pakketje.

Dit is Blocker

GU WO Blocker Challenge Your FriendsNog voordat Draw Something en recenter nog Word On de App Store bestormden in Nederland, reageerden we verheugd op Hero Academy. Een online speelbaar strategiespel waarin de spelers om beurten aan paar ridders op het bord plaatste om de diamanten op het veld te vernielen. Eindelijk een Wordfeud-multiplayer met pit, dachten we, maar ondertussen raken we het niet meer aan. In het spel had je te weinig grip op hoe lang een potje zou duren. De drang naar strategische online spellen bleef echter en daarom zijn we zo blij met Blocker. Dat is een nieuw strategiespel met een online multiplayer waarin je uuuuren hebt voor een beurt. Het zit zo: beide spelers hebben blokken met verschillende kleuren die ze in de zijkant van het veld kunnen schuiven. Het is de bedoeling dat je met jouw blokken (te herkennen aan een witte of zwarte achtergrond) een sliert maakt langs alledrie de checkpoints van de kant van het bord. Het grap is natuurlijk dat je de tegenstander voortdurend in de weg moet zitten op het kleine bord en ondertussen ook je eigen sliert moet zien te maken. Om het nou nog wat verder uit te diepen dan een veredelde vier-op-een-rij, heeft Blocker is de truc toegevoegd dat drie blokken naast elkaar, elkaar vernietigen en nieuwe ruimte maken op het bord… tenzij twee van de drie blokken dezelfde kleur hebben. Dan beschermen ze elkaar en gebeurt dat niet, of ze nou van jezelf of van de tegenstander of allebei zijn. Blocker is gaaf, Blocker is uitdagend en Blocker is gratis. Ga dit spelen.
Downloaden: Blocker (gratis, universele app)

GU WO Blocker iPhone screenshot

3D-actiegame: Mission Sirius

GU WO Mission Sirius iPhone iPod touchOh, logica in games soms… we hebben er weer een pareltje bij hoor. De 3D-actiegame Mission Sirius is door een klein team ontwikkelaars gemaakt en presteert niet slecht op het visuele gedeelte. De game maakt gebruik van de Unreal Engine, geeft fraaie 3D beelden weer op in ieder geval de iPhone 4S en ondersteunt de schietactie met spannende, opzwepende muziek. De camera mag dan wel het loop- en kijkwerk van je overnemen in Mission Sirius; het spel zet een hele spannende en overtuigende sfeer neer. En dan… dan is er opeens een spin die een voorraad munitie voor je pistool achterlaat als je hem doodschiet. We wisten even niet of we lachten of uitlachten. Hoe kóm je er toch op? In de onderstaande trailer is het stuk van de game – het gebeurt de eerste keer in de tutorial – haarfijn te zien. Je schiet eerst een mens neer dat achter een muurtje schuilt. Vervolgens loopt er een spin langs en dié laat het wapenkistje achter. We zijn nog niet van de stupiditeit bijgekomen of we gaan over in een schaterlach als een vrouwelijke computer voice-over je opeens bekend maakt dat je hebt herladen. Keer op keer! Hahaha. Het is toch niet te filmen. Mission Sirius is niet het actiespektakel dat je zou verwachten op basis van de screenshots. Het is camp. Die – ere wie ere toekomt – best even geinig is.
Downloaden: Mission Sirius (€2,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Trailer van de Dag: Pocket Minions

GU WO Pocket Minions iPhone iPod touchHet spoor dat Tiny Tower heeft achtergelaten in de App Store was gisteren nog zichtbaar met alweer een nieuwe directe kloon die we hebben gelaten voor wat het was. Maar het concept is ook een dankbaar uitgangspunt voor andere spellen die er graag een nieuwe draai aan geven. Pocket Minions van de jonge gamesontwikkelaar SiuYiu is er zo een. Het laat je een toren bouwen waarin je op elke verdieping een werkplaats aanlegt voor bijvoorbeeld een ridder, een magiër of een genezer. De heerschappen aan het werk zetten levert geld op voor de volgende verdieping waar je weer een nieuw manschap in kan plaatsen en zo bouw je de toren steeds verder uit. Het aardige ten opzichte van Tiny Tower en diens kopieën, is dat er een extra laag bovenop is gegooid. Je kan de producten van de werknemers namelijk upgraden en versterken en dat is hard nodig ook, want je toren zal regelmatig aangevallen worden door draken en dieven die schade kunnen toebrengen. Verder moet je de bewoners ook tevreden houden. Stook de kachels en schoon de toiletten en ze helpen je waar nodig, maar verwaarloos ze en ze keren tegen je. Pocket Minions wordt géén gratis spel waarin je teert op in-app aankopen, maar wordt een betaald spel en laat je daarna financieel gezien met rust. Dat is misschien nog wel de grootste genreverfrissing sinds Tiny Tower zelf. Pocket Minions verschijnt ergens in de komende maanden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Elke dag is er weer een handvol leuke tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch die we graag onder de aandacht brengen. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.