Rechner: de Clear onder de iPhone-rekenmachines

Rechner is een nieuwe, minimalistische rekenmachine voor de iPhone en iPod touch die je bedient met veegbewegingen op het scherm. Het lijkt daarmee voor calculators te doen wat Clear voor takenlijsten deed.

Rechner stijlvolle reken-app voor iPhoneVliegt het zo weer voorbij of zal het een nieuwe trend worden? Wat Clear deed voor de to-do lijst, doet Rechner nu voor de calculator op de iPhone en iPod touch. Waar alle andere rekenmachines ervoor kiezen om iets toe te voegen ten opzichte van eerdere apps, stript Rechner alle uitgebreide functies en zet het een zo simpel mogelijke calculator neer. De toverwoorden: gelikte interface en intuïtieve bediening met veegbewegingen. Na een korte periode van gewenning moet Rechner sneller werken dan de standaardrekenmachine.


Net als Clear, ziet Rechner er ‘sexy’ uit. Op het scherm zie je alleen een zwart numeriek toetsenbord en een wit display erboven voor de cijfers. Met een tik linksboven op de infoknop zie je de opdrachten waarmee je de applicatie kan bedienen. Het is heel eenvoudig. Met een veeg naar rechts tel je op, met een veeg naar links trek je af, een veeg omhoog laat het resultaat zien. Tenslotte kan je naar beneden vegen om een kleine balk bovenaan de numerieke toetsen te krijgen. Daarmee kan je ingewikkeldere berekeningen doen: vermenigvuldigen, delen door, plusminus, een procentberekening en de wortel. Rechner voelt en werkt natuurlijk als je het doorhebt, maar of het ook sneller is dan simpelweg een knopje naast de cijfers indrukken? Rechner is vooral fraaier.

Downloaden: Rechner (€0,79)

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.