iOS game-update: Rune Raiders, koopjes en Chaos Rings II is Game van de Week

De laatste iOS game-update van de week telt maar liefst drie games waarin je met je hoofd in de cijfertjes en eigenschappen van de personages zit. Er zijn twee strategiegames en Chaos Rings II is een echte RPG.

GU VR Samurai vs Zombies Defense headerGa er maar even goed voor zitten, want in de laatste iOS game-update presenteren we drie games waarin je zo nu en dan even mag sleutelen aan jezelf. In de Game van de Week draait het allemaal om de juiste keuze maken op het juiste moment in een gevecht, en daar willen de statistieken je soms een flink eind bij helpen. Rune Raiders is een bijzonder strategiespel waarin je een team samenstelt met verschillende krachten en Samurai vs. Zombies Defense is een gratis spel waarin je een verdediging opzet.

Andere strategie: Rune Raiders

GU VR Rune Raiders iPhone iPod touchEen nieuw verzinsel dat strategie en fantasie combineert? Wij zijn erbij. Rune Raiders is een opvallend spelconcept waarin je erop uittrekt met een formatie van onder andere een ridder, boogschutter, magiër en heler, om het op te nemen tegen allerlei gevaarlijke schepsels. Dat doe je echter wel op een heel bijzondere manier: je manschappen zijn blokken, de tegenstanders zijn blokken en de ondergrond bestaat uit blokken. Jij loopt met jouw blokken naar boven – daar waar de tegenstanders zijn – en moet er constant voor zorgen dat je formatie goed staat zodat je de vijand kan aanvallen en hij jou weinig schade kan aanrichten. Dat wordt al snel lastig, als na de eerste easy-peasy goblins ook krachtige rode koeien-blokken op je afkomen en je met één veeg in de pan kunnen hakken. Als er iemand gesneuveld is, kun je die terughalen door in-game munten te betalen. Maar let wel: dat geld komt gewoon uit het spel, want elke gedode tegenstander laat een aardige stapel munten achter. Er zijn zelfs geen in-app aankopen mogelijk! Rune Raiders is in het beginsel al lekker anders, maar ontwikkelt zich ook nog tot een enorm veelzijdig en diepgaand spelletje. Echt iets om als een blok voor te vallen.
Downloaden: Rune Raiders (€1,59, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Samurai vs. Zombies Defense: gratis hakken

GU VR Samurai vs Zombies iPhone iPod touch screenshotGlu Mobile, de gamesuitgever die al een half jaar doet alsof ze gratis games weggeeft maar dan toch allerlei manieren weet te vinden om je geld afhandig te maken, is terug met zo’n nieuw gratis spel. Samurai vs. Zombies Defense lijkt in eerste instantie een actiespel, waarin je een leger aan samuraizombies een kop kleiner moet hakken met je eigen samuraistrijder. De besturing wijst echter uit dat er toch iets anders achter het spel schuil gaat. Je loopt namelijk alleen maar naar links en rechts van je vijanden af, of naar je vijanden toe. Meneer slaat uit zichzelf en als ie dat een paar keer succesvol heeft gedaan, kan je op een knop drukken voor een speciale actie. Samurai vs. Zombies Defense is meer een strategiespel, waarbij je met knoppen aan de linkerkant van het beeld extra manschappen in kan zetten om met je mee te strijden. En ja hoor: Glu heeft allerlei manieren gevonden om je team en dus strategie te versterken. Nieuwe manschappen, sterkere aanvallen, nieuwe specialiteiten: je koopt ze allemaal met in-game geld. Er is zelfs een pachinko-machine die tijdelijke bonussen uitkeert, en ook die verlangt een investering van je. Je kan Samurai vs. Zombies gerust proberen omdat het in al zijn stupiditeit best leuk is, maar denk om je rekening…
Downloaden: Samurai vs. Zombies Defense (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Chaos Rings II

Game van de Week iPhoneclubSquare Enix durft. In een App Store gevuld met kleine spelletjes van 79 eurocent, brengt zij een rollenspel uit dat net zo goed zou passen op de Nintendo 3DS of Playstation Vita. Met een prijs: je betaalt voor Chaos Rings II namelijk €14,49 en dan is de app niét universeel. Toch noemen wij deze Japanse RPG graag onze Game van de Week. Je kruipt in de huid van Darwin, een jonge huurling die opeens het lot van de wereld op zijn schouders moet dragen. Door op zijn Final Fantasy’s door de wereld te reizen met handlangers, vechten en ontdekken, groeit je personage gestaag en ontrafel je langzamerhand een jaren oud mysterie. Het gevechtssysteem wordt naarmate je verder komt steeds verder uitgediept, waardoor je bij iedere beurt steeds meer moet nadenken over wat je doet. Ondertussen houdt het verhaal je op het puntje van je stoel. Je zult werkelijk tientallen uren bezig zijn voordat je alles uit Chaos Rings II hebt gehaald. Chaos Rings II is uitgebreider en interessanter geworden dan het bejubelde eerste deel en dat is een prestatie van formaat.
Downloaden: Chaos Rings II (€14,49)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Zoals je weet gaat er geen iOS game-update voorbij zonder een overzicht van de leukste tijdelijk afgeprijsde games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.