Draw Something dertig miljoen keer gedownload

Het bekende tekenspelletje Draw Something is inmiddels 30 miljoen keer gedownload. Een week geleden stond de teller nog op 20 miljoen. Alle spelers zijn verantwoordelijk voor 2 miljard tekeningen.

Draw SomethingToen wij voor het laatst over Draw Something schreven, was het spel twintig miljoen keer gedownload. Precies een week later is dit aantal gegroeid naar dertig miljoen. Dit vertelt ontwikkelaar OMGPOP’s CEO Dan Porter aan Gigaom. Hiermee lijkt het aantal downloads per dag nog lang niet af te nemen. Al deze spelers zijn inmiddels verantwoordelijk voor twee miljard gemaakte tekeningen. Draw Something verscheen pas begin februari voor iOS en Android.


Draw Something laat spelers een woord natekenen, waarna je medespeler moet raden wat je precies hebt getekend. Het spel maakt gebruik van een multiplayermodus vergelijkbaar met Wordfeud, waarbij je de app kunt afsluiten om later aan de hand van een pushbericht te lezen wanneer het weer jouw beurt is.

Het succes van Draw Something is volgens Porter te danken aan het publiek waar ze zich op richten:

We willen games maken voor mensen die geen spelletjes op hun telefoon zetten. Zo zorg je ervoor dat je massaal wordt.

Ook in Nederland is Draw Something een groot succes. Zo staat de betaalde versie van het spel op het moment van schrijven bovenin de App Store. Charadium II, een soortgelijk spel met een Nederlands woordenboek, is tijdelijk gratis te downloaden.

Downloaden: Draw Something (€0,79)
Downloaden: Draw Something Free (gratis)
Downloaden: Charadium II (tijdelijk gratis)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.