MuscleNerd: nieuwe Apple TV moeilijk te jailbreaken

De nieuwe Apple TV is volgens @MuscleNerd misschien wel het best beveiligd. Hierdoor laat een jailbreak mogelijk lang op zich wachten. Eerder slaagde MuscleNerd in een iPad 3-jailbreak.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVJailbreaker @MuscleNerd zegt op Twitter dat de nieuwe Apple TV misschien wel Apple’s best beveiligde iOS-apparaat is. Ironisch, gezien de Apple TV ook een stuk goedkoper is dan de iPhone, iPad en iPod touch. De betere beveiliging zou liggen aan de kleinere software-infrastructuur, waardoor er minder potentiële zwakke plekken zijn om misbruik van te maken.


MuscleNerd zei het volgende op Twitter:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dit zou kunnen betekenen dat een jailbreak van de derde generatie Apple TV lang op zich zal laten wachten. Een jailbreak van de Apple TV wordt vaak toegepast om een alternatief mediacentrum zoals XBMC te installeren.

Afgelopen week slaagde MuscleNerd er in om de nieuwe iPad te jailbreaken. Het zal echter nog eventjes duren totdat iedereen deze jailbreak kan gebruiken: MuscleNerd durft nog niet te zeggen wanneer de jailbreak uitkomt.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.