Radioplein: 350 Nederlandse radiozenders op zak

Radioplein is een nieuwe iPhone-app waarmee je meer dan 350 Nederlandse radiozenders kan beluisteren. Je kan de zenders favorieten en je kan op categorie zoeken om snel bij een zender te zijn.

Radioplein iPhone-app Nederlandse radiozendersAls je het radiozenderoverzicht TuneIn Radio op je iPhone of iPod touch geïnstalleerd hebt, heb je waarschijnlijk weinig behoefte meer aan een andere radio-app. Toch kan het wel handig of leuk zijn om een volledig Nederlands overzicht van radiozenders op zak te hebben. Radioplein wil voorzien in die behoefte. Het is een simpele, bijna uitgeklede radio-app waarin je zo’n 350 Nederlandse radiozenders tot je beschikking hebt. Je kan eenvoudig kiezen op genre en lokale zenders in een overzicht zetten.


Voor de laatste functie dien je Radioplein wel even toestemming te geven om je huidige locatie te bepalen. Anders zie je in het genre Lokaal geen zenders die in je eigen regio klinken. Als je de locatie bekend maakt, zie je onderin beeld eveneens een balk met regionale zenders.

Radioplein heeft een simpel hoofdmenu met vier knoppen. Rechtsboven zie je een knop waarmee je meteen naar het huidig afgespeelde radiostation gaat. Daaronder prijken drie menuknoppen. Met de meest rechtse knop zie je een overzicht van je gefavoriete radiozenders. De middelste optie leidt je naar de Wekkerradio-functie. Met de plus kan je aldaar zenders instellen waarmee je op een gewenst tijdstip wordt gewekt. Net zoals bij andere apps moet je wel het geluid van je iPhone hebben aanstaan om de muziek ‘s ochtends ook daadwerkelijk te horen.

Het meest linkse tabblad leidt je naar het Radioplein, alwaar je eerst een overzicht van specifieke zenders ziet bestaande uit snel geladen knoppen met de logo’s van de zenders. Met een knop rechtsboven of helemaal onderaan de lijst kies je uit genres. Vervolgens krijg je opnieuw een overzicht van logo’s met zenders die in die categorie vallen. De radiopagina zelf bestaat uit een groot logo van de zender met daaronder een volumebalk, een afspeel- of pauze-knop en een ster om een zender te favorieten. Ook zie je er deelknoppen voor Twitter, Facebook of Facebook.

Downloaden: Radioplein (gratis)

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.