Omrop Fryslân brengt nieuwe iPhone-app uit, wint Media App Award

Tegelijk met de in ontvangstname van de Media App Award voor beste nieuwsapplicatie in Nederland, introduceerde Omrop Fryslan zojuist een gloednieuwe nieuws-app voor de iPhone en iPod touch.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Omrop Fryslan iPhone iPod touchDe regionale radio- en televisiezender Omroep Friesland heeft een nieuwe, eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De omroep had al een app die door ontwikkelaar Speak is uitgevoerd. Die is op moment van schrijven nog steeds in de App Store te krijgen. De nieuwe applicatie is in eigen beheer van Omrop Fryslân uitgebracht en ziet er vooral weer een stukje frisser uit. In de app lees je het laatste nieuws, luister en kijk je naar livestreams van de zender en zie je de weersvoorspelling van Piet Paulusma.


De app is in zijn geheel in de Friese taal uitgevoerd. Dat maakt dat er rubrieken zijn als Algemien, Sport, Ekonomy, Ferkear/ferfier, Frysk/kultuer, Natuer/miljeu, Plysje/justysje, Polityk en Soarch (zorg). In de standaardinstelling van de app kan je de ‘voorpagina’, het algemene nieuws en de livestreams van televisie en radio via de app benaderen. Je kan de getoonde tabbladen aanpassen met de Wijzig-knop in het tabblad Meer, waarmee je de eerder genoemde rubrieken naar een prominentere plek kan verschuiven.

De app van Omroep Friesland maakt deel uit van de RegioApps die tot stand zijn gekomen uit een samenwerking tussen de regionale omroepen en de Groningse ontwikkelaar Peperzaken. Voortouw-trekker Erik Hogeboom van RTV noord en Dirk-Jan Huizingh namens Peperzaken namen gisteren de Media App Award voor het RegioApp-project in ontvangst, en lieten daarmee de concurrenten RTL en nieuwssite NU.nl achter zich. De Omrop Fryslân-app steekt qua opzet dan ook net zo in elkaar als de meeste andere apps van regionale omroepen.

Downloaden: Omrop Fryslân (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.