Word On: één miljoen gelegde woorden op een dag

In het Nederlandse online woordspel Word On worden maar liefst één miljoen woorden per dag gelegd en dat aantal is bereikt met 20.000 downloads. Dat betekent dat de gemiddelde Word On-speler 50 woorden per dag legt!

Word On header iPhone iPod touchHet Nederlandse Word On is als online spelletje een stuk vlotter dan Wordfeud of Draw Something. Je hoeft niet te wachten op een tekening die wordt gemaakt en er hoeft niet uitgebreid uitgedacht te worden waar een woord het best op een bord aangelegd kan worden. In Word On hoef je ‘slechts’ een woord voor zoveel mogelijk punten neer te leggen. Een beurt is daardoor zo gespeeld. En dat is merkbaar. Ontwikkelaar UnitedGames laat aan iPhoneclub.nl weten dat het spel gisteren de mijlpaal van één miljoen gelegde woorden op een dag heeft gehaald. Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat het spel pas 20.000 keer is gedownload!


Dat betekent dat de gemiddelde Word On-speler maar liefst 50 woorden per dag legt. Vijftig! Het online woordspel dat is uitgekomen voor de iPhone en Android, vindt dus gretig aftrek bij haar spelers. Die spelers komen tot dusver vooral uit het thuisland trouwens, al meldt de ontwikkelaar dat het spel dankzij de toevoeging van een Duits woordenboek ook bij onze Oosterburen begint te lopen. Aardig is dat het spel een online leaderboard bijhoudt waarop je kan zien hoeveel potjes iedereen al heeft gespeeld.

Volgende week verwacht UnitedGames een update voor de applicatie in te dienen bij Apple, die een hoop kleine technische fixes en optimalisaties moet doorvoeren. Word On nieuwe Wordfeud spelschermOok zal die versie nieuwe functies toevoegen aan het online woordspel. Zo kun je afgeronde spelletjes dan nog steeds inzien en wordt het mogelijk om afgeronde spelletjes handmatig uit de lijst te halen. Tevens zullen nieuwe chatberichten in een spel voorzien worden van pushmeldingen, zodat je het meteen meekrijgt als een tegenspeler iets tegen je zegt.

Word On is een stuk minder agressief met zijn reclame dan andere online spelletjes, maar toch zijn er spelers die de reclame onderaan het overzicht van potjes liever niet zien – al is het alleen maar omdat reclame de batterij sneller leeg trekt. Daarom kun je binnenkort rekenen op Word On Deluxe, een betaalde en reclameloze versie van het spel. Die zal ter introductie worden aangeboden voor 79 cent.

We schreven vorige week voor het eerst over Word On, een spel waarin je online tegen iemand Nederlandse woorden maakt van zoveel mogelijk punten. De geinige twist van het spel is dat je specifieke letters uit je woord doorgeeft aan je tegenspeler. Als die je aangereikte letters niet gebruikt, levert zijn of haar woord veel minder punten op. Zo kan je elkaar belagen met lastige letters.

Downloaden: Word On (gratis)

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.