VRT: ‘Kijken wat we kunnen verbeteren aan één Teletekst-app’

De VRT is op de hoogte van de klachten die er zijn omtrent de vernieuwde één Teletekst-app voor de iPhone en iPod touch. De belgische omroeporganisatie werkt eraan om de ervaring zo goed mogelijk te maken.

één Teletekst iPhone probleemupdateDe Belgische omroeporganisatie VRT is op de hoogte van de forse kritiek op de één Teletekst-app, waar we gisteren uitgebreid over berichtten. Gebruikers van de app laten massaal één ster-waarderingen achter in de App Store, omdat de applicatie een onleesbaar klein lettertype heeft gekregen sinds de 2.0-update eerder deze week. “We bekijken wat er kan gebeuren om de gebruikservaring op deze schermen te verbeteren“, laat VRT weten aan iPhoneclub.nl.


Een concrete toezegging over een oplossing of verbeterde versie geeft Stijn Lehaen, hoofd digitale media bij de VRT, nog niet. Zijn volledige antwoord luidt:

We volgen van nabij de reacties op de recentste versie die we deze week beschikbaar maakten. We zijn er ons van bewust dat met name de implementatie op smartphones ontevreden reacties oproept. We bekijken dan ook wat kan gebeuren om de gebruikservaring op deze schermen te verbeteren.

Met deze versie wil VRT een stap zetten naar open web als alternatief voor gesloten apps. Op die manier maken we ons aanbod beschikbaar voor een maximaal aantal toestellen en schermen. De basisversie van onze teletekst-toepassing is ook bereikbaar via http://apps.vrt.be/teletext en dat is ook wat je te zien krijgt na de recente update van de app op iOS en Android. Het resultaat van het responsive design geeft op smartphones nog niet het beste resultaat. We werken er op dit moment aan om de ervaring zo goed mogelijk terug te krijgen.

De omroep laat niks los over een termijn waarop verbeteringen worden verwacht. Gisteren al wees de omroep gebruikers erop dat ze via de afdeling klachtenbehandeling hun input en klachten kenbaar kunnen maken. Tot die tijd kan je de applicatie nog in landscape-modus van de iPhone gebruiken zodat de tekst alsnog leesbaar is.

Downloaden: één Teletekst (gratis)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.