Pair: maak live schattige tekeningen voor je geliefde

Pair omschrijft zichzelf als de meest intieme app voor de iPhone. In de applicatie maak je je geliefde bekend en kan je elkaar vervolgens foto's en video's versturen en live tekeningen maken voor elkaar.

Pair intieme WhatsApp voor iPhone Draw Something“Vergeet tekstberichten”, kopt Pair in een van haar introductieschermen. Want: in Pair is het tekstbericht wel zo’n beetje het saaiste wat je naar je geliefde kan sturen. In de applicatie kan je jezelf binden aan één contactpersoon. Als die accepteert, kan je elkaar foto’s, video’s en locaties versturen, maar kan je ook online tekenen terwijl de ander toekijkt. Daarnaast krijg je te zien wanneer de ander zijn of haar vingertop op het scherm houdt, zodat je elkaar virtueel kan aanraken.


Pair is bij uitstek ontworpen voor stelletjes. Meteen nadat je zelf een account hebt aangemaakt, kan je een videoboodschap sturen naar het e-mailadres van degene die jij graag aan je verbindt in de applicatie. Daarna doet Pair dienst als vervanger van alle andere manieren waarop je nu contact hebt met de ander. Behalve bellen. En echt oogcontact. Naast de al eerder genoemde mogelijkheden, kan je samen ook een virtueel spel boter-kaas-en-eieren tegen elkaar spelen. De app heeft echter ook een wat zakelijkere kant.

Dan hebben we het niet louter over de layout. Die is verrassend en nuchter groen-wit, en loopt dus beslist niet over van rood-roze accenten en hartjes. Nee, er is ook een praktische kant aan Pair. Door locaties te delen, zie je van elkaar waar je bent en daarnaast is het ook mogelijk om een gezamenlijke kalender bij te houden. Jij en je geliefde krijgen vervolgens beiden pushberichten om je aan de belangrijke data te herinneren. Hetzelfde geldt voor de gedeelde takenlijst die je beiden kan bijhouden.

Het is de teken-optie die, met de hype van Draw Something in het achterhoofd, misschien wel de meeste wenkbrauwen zal doen fronzen. Als de ene partij aan een tekening begint in de app, kan diegene live inschakelen en dus meekijken hoe de tekening tot stand komt. Het is bijna net zo intiem/ klef als de optie waarin je op het scherm drukt en een vingerafdruk achterlaat. Als de ander daarop ingaat, raak je elkaar via het beeldscherm aan. Misschien is een oplossing als FaceTime of Skype nog nèt iets geschikter om je geliefde aan de andere kant van de wereld dichtbij je te hebben, maar dit is natuurlijk wel een heel bijzondere manier.

Downloaden: Pair (gratis)

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.