Nieuwe mode-apps: FSHN en Fashionchick

De Nederlandse mode-initiatieven FSHN en Fashionchick hebben beide een app uitgebracht op de iPhone. In de eerste zie je producten van exclusieve winkels in Amsterdam; de tweede applicatie is een grote webshop.

Mode-apps Fashionchick iPhone iPod touchDe modebewuste handpalmshopper kan haar hart ophalen met twee nieuwe mode-apps voor de iPhone en iPod touch. FSHN en Fashionchick zijn beide Nederlandse initiatieven die deze week voor Apples touchscreens zijn verschenen. FSHN is een verzameling van exclusieve winkels in Amsterdam die via de app een deel van hun assortiment te koop aanbieden. Fashionchick hoort bij de gelijknamige webshop van uitgeverij Sanoma en toont de kledingstukken die je er kan bestellen.


Op het oog spreken beide apps dezelfde doelgroep aan: de modebewuste vrouw die best haar portemonnee durft te trekken voor kleding. De prijsklasse van de stukken in de twee applicaties verschilt echter nogal. Bij FSHN zie je geen blouses voor 30 euro. Wel jurken voor het tienvoudige ervan, die je in Fashionchick weer niet zo snel zal tegenkomen.

De grote overeenkomst tussen beide toepassingen is dat je er niet daadwerkelijk kleding in kan koppen. FSHN is meer een etalage voor exclusieve winkels, waarbij je op een productpagina wordt doorverwezen naar de openingstijden en de locatie van de winkel. In Fashionchick kan je een lijst met gewilde items maken, maar moet je op de volledige website van de shop inloggen om daadwerkelijk een bestelling te plaatsen.

Qua bruikbaarheid is Fashionchick een stuk uitgebreider en handiger dan FSHN. Met de applicatie kan je kiezen uit meer dan honderd verschillende webshops en merken als Zalando, Wehkamp, Replay, Esprit, Vero Moda en UGG. Elke shop biedt een overzicht van haar producten. Als je er een van wilt hebben, hoef je een item niet perse in je kledingkast (verlanglijst) te plaatsen, maar kan je ook meteen doorgaan naar de website op je iPhone.

Downloaden:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.