iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Radioplein, FoxTube, Hooikoorts Pollenradar en meer

Elke week belicht iPhoneclub de nieuwe en noemenswaardige iPhone-apps die in de voorgaande week zijn verschenen. Deze week onder andere beter YouTube kijken op de iPhone met FoxTube.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bit TimerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week bespreken we onder andere een applicatie die YouTube op de iPhone verbetert en is er (eindelijk) een veelzijdige app voor paardenliefhebbers.


AG Horse-App iPhone iPod touchHorse-App – Als niche is de wereld van de paardensport en -fokkerij nog amper aangeboord op de iPhone en iPod touch. Wie stellig op een app in het genre zat te wachten, kan nu in zijn handen wrijven voor Horse-App. Dat is een nieuwe applicatie van Nederlandse bodem waarin zo’n beetje elk denkbaar aspect van het paardenwereldje wordt behandeld. Je leest het laatste paardensportnieuws, verkent een marktplaats voor paardenhandel, ziet aangeboden dekhengsten en er is zelfs een chatroom.
Downloaden: Horse App (gratis)

AG Radioplein iPhone iPod touchRadioplein – Als je het radiozenderoverzicht TuneIn Radio op je iPhone of iPod touch geïnstalleerd hebt, heb je waarschijnlijk weinig behoefte meer aan een andere radio-app. Toch kan het wel handig of leuk zijn om een volledig Nederlands overzicht van radiozenders op zak te hebben. Radioplein wil voorzien in die behoefte. Het is een simpele, bijna uitgeklede radio-app waarin je zo’n 350 Nederlandse radiozenders tot je beschikking hebt. Je kan eenvoudig kiezen op genre en lokale zenders in een overzicht zetten.
Downloaden: Radioplein (gratis)

AG Vocal Search iPhone iPod touchVocal Search – We hebben er nog een beetje een zure nasmaak van in onze monden: even na onze review van het stembesturing-programma Voice Dictation, vloog de server van de dienst eruit en werkte de door ons geprezen applicatie niet naar behoren. Inmiddels zijn de problemen van Voice Dictation lang en breed verholpen en is het weer mogelijk in het Nederlands (vlekkeloos) teksten te dicteren met de app. Nu komt ontwikkelaar BrothersApps met een nieuwe toepassing die onze taal ondersteunt. Met Vocal Search spreek je een zoekopdracht in en zie je meteen gevonden resultaten.
Downloaden: Vocal Search (€0,79)

AG InSpanje.nl iPhone iPod touchInSpanje.nl – ‘Moeten wij straks dokken voor Messi en Ronaldo?’, ‘Vernieuwt Spanje zich na 25 maart?’ en ‘Spaanse schuld stijgt naar recordhoogte’. Het zijn berichten die niet alleen Nederlandse inwoners van Spanje kunnen interesseren, maar ook economen zullen intrigeren. De website InSpanje.nl heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht die het laatste Nederlandstalige nieuws over het land op een rij zet en duidt. Daarnaast zijn er aparte secties voor de Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol.
Downloaden: InSpanje.nl (gratis)

AG ADD8 iPhone iPod touchADD8 – ADD8 is een app voor mensen met ADD of ADHD. Een probleem waar veel van deze mensen tegenaan lopen is gebrek aan structuur. Daardoor vergeten ze dingen, of raken ze het overzicht over dagelijkse zaken kwijt. De Nederlandse appontwikkelaar ‘The Appmen’ heeft daarom ADD8 gemaakt, een app die het voor mensen met ADD/ADHD eenvoudiger maakt om structuur aan te brengen in dagelijkse taken. De app is zowel voor iPhone als voor Android verschenen. Als gebruiker word je je bewuster van je denkprocessen, zo beweren de makers.
Downloaden: ADD8 (€3,99)

AG Roamz iPhone iPod touchRoamz – Er zijn inmiddels heel wat locatiegebaseerde apps die kunnen laten zien wat er in de buurt is. Een leuk restaurantje, een café waar je echt geweest moet zijn, als reiziger is het handig als een app je kan wijzen op de verborgen pareltjes waar de gewone toerist aan voorbij loopt. De app Roamz probeert je daarbij de helpen aan de hand van gegevens die anderen via Foursquare, Facebook en Instagram hebben achtergelaten. Zo kun je zien wat mensen in de buurt aan het doen zijn aan de hand van statusmeldingen, tips en foto’s. Je krijgt dus niet alleen activiteiten te zien van mensen die je kent.
Downloaden: Roamz (gratis)

AG Aljazeera iPhone iPod touchAljazeera – De nieuwszender Aljazeera heeft een eigen app uitgebracht die aansluit op haar internationale, Engelstalige kanaal. Het Nederlandse Service2Media tekende voor de ontwikkeling van de applicatie waarin je de televisiezender live kan streamen. Ook lees je het laatste nieuws en columns en kan je video’s en programma’s terugkijken. De artikelen en content van Aljazeera is constant onderverdeeld in apart nieuws over Afrika, Amerika, Azië, Centraal- en Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Europa.
Downloaden: Aljazeera (gratis)

AG AfterFocus iPhone iPod touchAfterFocus – Hoewel de iPhone zeer populair is om foto’s mee te maken, ontbreken heel wat functies die een professionele digitale spiegelreflexcamera (DSLR) wel heeft. De foto-app AfterFocus simuleert enkele van deze functies toch op je iPhone. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk de achtergrond ‘blurren’ door het gebied aan te geven dat wel scherp moet zijn. Ook kan je actieve bewegingen vastleggen aan de hand van het motion blur effect. Hierdoor worden je foto’s een stuk realistischer.
Downloaden: AfterFocus (€0,79)

AG FoxTube iPhone iPod touchFoxTube – YouTube-video’s afspelen zonder laadtijd vooraf en zonder buffering. FoxTube is de iPhone-applicatie die het doet. De app heeft nog veel meer aardige functies. Zo blijven video’s in een verkleind scherm doorspelen als je op zoek bent naar een andere video. Ook kan je ter plekke een afspeellijst van video’s maken en die non-stop laten herhalen, wat vooral leuk is als je een Apple TV hebt staan die de AirPlay ondersteunt.
Downloaden: FoxTube (€2,39)

AG Hooikoorts Pollenradar iPhone iPod touchHooikoorts Pollenradar – De eerste aanhoudende zon in het jaar zal veel mensen een grijns op het gezicht doen toveren. Voor anderen wakkert het vooral een jaarlijks terugkerende allergie aan. Met de nieuwe applicatie Hooikoorts Pollenradar zie je wanneer en waar je rekening moet houden met een grote hoeveelheid pollen in de lucht. De applicatie laat, in tegenstelling tot de bekende app Pollennieuws, géén kaart zien van pollen in het hele land, maar specificeert de pollen op jouw locatie.
Downloaden: Hooikoorts Pollenradar (gratis)

AG Starred iPhone iPod touchStarred – Er zijn verschillende manieren om gelinkte artikelen op Twitter later nog eens terug te lezen, maar Starred is de meest eenvoudige die we tot nu toe hebben gezien. Je favoriet tweets met artikelen die je wilt lezen en Starred zet ze voor je op een rij. Daardoor ben je niet langer afhankelijk van verschillende diensten die al dan niet door je eigen Twitter-app worden ondersteund. Daarnaast is de nieuwe app lekker simpel gehouden. Er is niet eens een scherm met opties.
Downloaden: Starred (gratis)

AG Pair iPhone iPod touchPair – “Vergeet tekstberichten”, kopt Pair in een van haar introductieschermen. Want: in Pair is het tekstbericht wel zo’n beetje het saaiste wat je naar je geliefde kan sturen. In de applicatie kan je jezelf binden aan één contactpersoon. Als die accepteert, kan je elkaar foto’s, video’s en locaties versturen, maar kan je ook online tekenen terwijl de ander toekijkt. Daarnaast krijg je te zien wanneer de ander zijn of haar vingertop op het scherm houdt, zodat je elkaar virtueel kan aanraken.
Downloaden: Pair (gratis)

AG Bit Timer iPhone iPod touchBit Timer – Het lijkt wel alsof iedere iPhone-ontwikkelaar op zoek is naar een uniek app-ontwerp sinds Clear in de App Store is verschenen. Ook Bit Timer ziet er namelijk op zijn eigen manier bijzonder uit: deze timer met gekleurde velden vertelt je aan de hand van verschillende geluiden wanneer er een bepaalde tijd is gepasseerd. Hierdoor kun je de app bijvoorbeeld tijdens het sporten gebruiken om een eigen programma te verzinnen.
Downloaden: Bit Timer (€0,79)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.