SwellTell: waar kan je goed surfen?

Waar kan je het beste surfen? De iPhone-app SwellTell laat je het weten aan de hand van foto's en informatie die de gebruikers zelf hebben geüpload.

SwellTell iPhone iPod touchMet de nieuwe applicatie SwellTell kunnen liefhebbers van extreme watersporten aan elkaar laten zien hoe de golven zijn. SwellTell laadt automatisch de golfberichten in je gebied. Als die niet voorhanden zijn, kan je kiezen uit surfverslagen van verderop. Overal zie je een foto, het type golven en hoe druk het er is. De applicatie vertelt zelf of het eb of vloed is en wat de windrichting en -snelheid zijn.


Zelf een swelltell doorgeven is geen enkele moeite. Je maakt eerst een foto en voert dan de locatie in. Vervolgens zie je drie geïllustreerde schuifbalken waarin je de grootte van de golven kan aangeven, het type wateromstandigheden (hobbelig, vlak of weggeblazen) doorgeeft en laat zien hoe druk het ergens is. SwellTell laat niet meteen een locatie op de kaart zien als we een plek in Nederland willen doorgeven, maar de plek benoemen is geen probleem.

Als je een verslag hebt doorgegeven, kan je daar direct vrienden van op de hoogte stellen per sms. Daar komt geen account aan te pas; melden kan anoniem en buddy’s bereik je op hun telefoonnummers. SwellTell kan op een aantal punten nog wel wat slimmer. Zo staat in het ‘show everywhere’ overzicht geen afstand vermeld tot je huidige plek en wordt het zo lastig om een strand te vinden waar al dagenlang goede golven worden gerapporteerd. Gelukkig heeft de app nog even tot het hoogseizoen om dit te verbeteren.

Wie niet zoveel geeft om foto’s van golven en de beste golven in Nederland wil vinden, kan terecht bij de applicatie SurfHolland (App Store-link).

Downloaden: SwellTell (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 maart 2012 om 13:27
Onderwerp
Categorie
Het weer

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.