De Muziekfabriek: uitgebreide app met kinderliedjes

De iPhone-applicatie De Muziekfabriek geeft kinderen een hele stapel liedjes en albums om te luisteren op de iPhone en iPod touch. Onder andere Dikkertje Dap, Sinterklaasliedjes, Djumbo en Jochem van Gelder zijn te horen.

De Muziekfabriek iPhone iPod touchNiet meer in de weer met cd’s of lijsten al dan niet op een dubieuze manier verkregen mp3’tjes van kinderliedjes, maar allerlei kinderliedjes handig op zak in een app. De Muziekfabriek is een app waarin allerlei singles en albums bestemd voor kinderen kunnen worden gekocht, als een soort iTunes voor kindermuziek. De app zelf kost 4,99 euro en dat heeft een reden: je krijgt er meteen een stapel te downloaden muziek bij.


Om de app klein te houden en om zelf te kunnen bepalen welke muziek je wel en niet op de iPhone of iPod touch wil zetten, wordt de muziek niet standaard samen met de applicatie geïnstalleerd. Dikkertje Dap in De Muziekfabriek iPhoneJe kan de gratis liedjes en albums eerst nog beluisteren voordat je tot het downloaden overgaat en datzelfde geldt voor alle tracks en platen die je in de app kan kopen.

De gratis te downloaden muzikale uitspattingen zijn de singles Djumbo- SOS, Monsif- Helemaal en Doenja- Lamadoenja, en daarnaast de albums Jochem van Gelder- Jochem pakt de koffers!, Dikkertje Dap, Wij maken een Kringetje, Kinderliedjes, Sprookjes, Lekker Lang meezingen, Liedjes met een grote bek Vol. 1, De allerleukste verhaaltjes voor het slapen gaan, Liedjes en verhaaltjes over Prinsessen, Liedjes en verhaaltjes over Piraten, Sinterklaasliedjes en een album met Kerstliedjes.

De liedjes en verhaaltjes zijn alleen te gebruiken in de applicatie. Ze kunnen dus niet geëxporteerd worden of beluisterd worden in iTunes. Ontwikkelaar Intermezzo Music belooft elke week nieuwe liedjes en albums toe te voegen. Die gaan over de virtuele toonbank voor 99 cent per stuk.

Downloaden: De Muziekfabriek (€4,99, universele app)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.