Winnaar 10.000 dollar App Store-tegoed niet bewust van de wedstrijd

De Chinese App Store-bezoeker Fu Chunli won 10.000 dollar aan iTunes-tegoed toen zij de 25 miljardste download maakte. Vandaag nam ze de prijs in ontvangst in Peking en sprak ze met de pers.

App StoreBegin maart bleek de Chinese App Store-bezoeker Fu Chunli de 25 miljardste App Store download te maken, iets dat ervoor zorgde dat ze een iTunes-tegoedbon van 10.000 dollar won. Vandaag nam ze die prijs in ontvangst in Peking, waar ze werd geïnterviewd door de pers. Deze interviews brengen een aantal interessante feiten aan het licht: zo wist de winnaar niks van de wedstrijd tot nadat ze gewonnen had.


Toen Apple contact met Chunli opnam, dacht ze dat het een hoax was. Apple moest vervolgens nog een paar pogingen doen totdat ze geloofde het winkeltegoed echt gewonnen te hebben. Chunli was daarom ook niet fanatiek bezig met het winnen van de wedstrijd: toen veel App Store-bezoekers tientallen apps binnenhaalden in de hoop iets te winnen, downloadde Chunli enkel de gratis versie van Where’s My Water en won ze de wedstrijd.

Begin 2012 bleek dat er bijna 25 miljard apps waren gedownload in de App Store. Ter viering beloofde Apple 10.000 dollar aan App Store-tegoed aan degene die de 25 miljardste download maakte. De mijlpaal is ontzettend snel neergezet: de vorige mijlpaal van 10 miljard downloads werd iets meer dan een jaar geleden behaald.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.