iPhone-apps kunnen voortaan €92,99 of €127,99 kosten

Apps in de App Store kunnen voortaan verkocht worden voor €92,99 of €127,99. Dit blijkt uit een e-mail die iTunes Connect verstuurde naar verschillende ontwikkelaars. De prijzen laten ontwikkelaars met meer precisie een prijs kiezen.

App StoreOntwikkelaars kunnen vanaf nu nieuwe bedragen vragen voor die ene, hele bijzondere app: Apple heeft in een e-mail aan iTunes Connect-gebruikers laten weten dat ontwikkelaars voortaan ook €92,99 of €127,99 als prijs in de App Store kunnen instellen. Nadat Apple zijn dertig procent heeft geëist, verdienen ontwikkelaars €56,60 of €77,91 per verkoop. De nieuwe prijzen laten ontwikkelaars met nog meer precisie kiezen wat een app precies moet kosten.


Wil je meer dan 100 euro voor je app vragen, dan kun je kiezen uit een aantal prijzen waarbij de prijs met 10 euro verschilt. De twee nieuwe prijsklassen zitten tussen de oude prijzen in.

De meeste apps in de App Store zullen waarschijnlijk geen gebruik maken van de nieuwe prijzen. Je betaalt voor een app immers hooguit een paar euro, met als absoluut minimumbedrag 79 eurocent. Een aantal apps voor het bedrijfsleven kosten echter wel tientallen of soms honderden euro’s en zullen mogelijk ook van deze nieuwe bedragen gebruik maken.

Prijzen App Store

(Bedankt, @paul_van_dijk)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.