Nieuw patent toont driedimensionale avatars voor iOS

Apple AvatarsIn nieuwe patenten van Apple is te zien hoe je een driedimensionale avatar van jezelf kunt maken op de iPhone en iPad. Deze kun je vervolgens gebruiken als personage in bepaalde spellen. Het idee is niet nieuw, we zagen immers eerder al een patent waarin de driedimensionale avatars werden besproken. In dit nieuwe patent zijn echter een aantal screenshots te vinden, waarin je ziet hoe zo’n personage er precies uit zal komen te zien.

Patently Apple dook het patent op. De beelden tonen hoe je een driedimensionaal personage maakt door kleuren en elementen van het gezicht aan te passen met een aantal knoppen. Als voorbeeld wordt er een iPad gebruikt, maar gezien de aard van iOS zou het niet verrassend zijn als je dit ooit ook op de iPhone kunt doen.

Hoe Apple de driedimensionale avatars gaat inzetten is nog niet bekend. In het patent wordt wel gesuggereerd dat je jouw personage in bijvoorbeeld een game kunt gebruiken. Dit doet erg denken aan een soortgelijk systeem dat wordt gebruikt op de Nintendo Wii en Xbox 360. Een patent bevestigt echter niet dat we binnenkort iets nieuws kunnen verwachten. Daar staat tegenover dat de screenshots er op wijzen dat Apple al erg ver is met de ontwikkeling van dit idee. Volgens jailbreaker @chronic bestaat de avatar-bouwer al veel langer, maar werd hij in iOS 4 om mysterieuze wijze verwijderd voordat hij gebruikt kon worden.

Apple Avatars

Categorie(ën): Apple, Gaming
Tag(s):

8 reacties op “Nieuw patent toont driedimensionale avatars voor iOS”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Dat zou wel heel cool zijn in combinatie met gamecenter en het opslaan van je save games in icloud

 • Best kansloos dat ze daar een patent voor aanvragen. Echt voor alles wordt tegenwoordig een patent aangevraagd. Ik bedoel hoeveel van dit soort dingen bestaan er? De mii (wii) xbox, ps mannetjes enz.

 • Heb je ook een bril nodig om ze in 3D te zien? :-)

 • @Jan Aukes: 3D is anders dan driedimensionaal. Driedimensionaal is dat er diepte is gecreërd, dat zie je bijvoorbeeld ook in schilderijen en 3D dat wordt toegepast in films “Komt naar je toe”.

  Ontopic: Het is eigenlijk wel een leuk idee, maar als je die overal voor zou gebruiken zien sommige gebruikers er wel hetzelfde uit.

 • @Peter: Beide is 3D ;) Alleen de weergave is anders.

  3D “diepte” is een afbeelding (bv schilderij, foto, computerspel) waarin een diepte te zien is.
  3D beeld is een scherm / foto welke voor beide ogen een uniek beeld toont.

 • Hoezo gekopieerd van de xbox

 • @Mau5: Avatars bestonden al in 1984… En dit lijkt totaal niet op de XBL avatar style

 • Origineel geplaatst door gemezz
  Best kansloos dat ze daar een patent voor aanvragen. Echt voor alles wordt tegenwoordig een patent aangevraagd. Ik bedoel hoeveel van dit soort dingen bestaan er? De mii (wii) xbox, ps mannetjes enz.

  Straks worden ze aangeklaagd door iemand met een patent erop. Beter je eigen patent klaar hebben.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties