Gemeente Publicaties: vergunningen inzien op de iPhone

Gemeente Publicaties is een applicatie waarmee je in 250 gemeentes van Nederland de laatste gemeentelijke berichten over vergunningen en bestemiingsplannen bekijkt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Gemeente Publicaties iPhone iPod touchWelke bestemmingsplannen liggen er op de rol? En welke vergunningen heeft de gemeente onlangs verstrekt? De Nederlandse applicatie Gemeente Publicaties van Maurice Meijer maakt het inzichtelijk. Zo’n 250 Nederlandse gemeenten worden ondersteund door de toepassing. Van die gemeenten stromen de nieuwste omgevingsvergunningen automatisch door naar de app. Je kan op de website van Gemeente Publicaties zien of jouw gemeente er ook onder valt.


Gemeentes zijn verplicht inzage in vergunningen te verlenen, maar dat wil niet zeggen dat alle gemeentes dat uit zichzelf doen op een manier die door Gemeente Publicaties kan worden verwerkt. Je kan in de applicatie op gemeente en postcode zoeken. Gemeente Publicaties overzicht berichtenAls uitgebreide opties kan je niet alleen een week, maar ook een maand terugzoeken. Daarnaast kan je het aanbod berichten specificeren op omgevingsvergunning, bestemmingsplan en APV vergunning.

De omgevingsvergunning gaat op voor onder andere (ver)bouwen, slopen, brandveiligheid, een bestemming van een terrein of gebouw, milieu, activiteiten, afgraven van grond, kappen van bomen en reclameuitingen. Je wordt vanuit de applicatie overigens altijd doorverwezen naar de site van de gemeente in de Safari-browser. Het is dus niet zo dat je meteen een PDF met het document opent in Gemeente Publicaties.

Er zijn wat dingetjes waar je even op moet letten voordat je Gemeente Publicaties downloadt. De app werkt bij onze testsessie in Groningen goed, maar er zijn sterretjes in de lijst met ondersteunde gemeentes die niet worden toegelicht. Daarnaast geeft het info@-mailadres van de maker geen gehoor voor feedback. Support@ doet het wel. Update: De ontwikkelaar heeft deze punten van kritiek inmiddels opgelost.

Downloaden: Gemeente Publicaties (€0,79)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.