iOS game-update: Virtual City 2, Ice Age Dorp, CreaVures en koopjes

Creavures is een bijzonder springspel voor de iPhone en iPod touch waarin je moet puzzelen en samenwerken met vijf verschillende personages. Virtual City 2 en Ice Age Village zijn twee nieuwe gratis te downloaden bouwspellen.

GU DO Virtual City 2 Paradise Resort headerWe gaan vandaag een ouderwets dagje de hort op in de iOS game-update. Dat komt omdat er twee nieuwe free-to-play bouwspellen zijn uitgebracht op de iPhone en iPod touch waarvan we vermoeden dat ze wel eens naam kunnen gaan maken. Virtual City 2 is de logische opvolger van Virtual City, een soort vriendelijke en vrolijke variant op Sim City. De populaire filmreeks Ice Age gaat daarnaast de Smurfen achterna met Ice Age Dorp. Voor de gamers die liever iets anders hebben: CreaVures is een semi-tactisch platformspelletje.

Rome in een dag: Virtual City 2

GU DO Virtual City 2 Paradise Resort screenshotAls je nog steeds heilig gelooft in het gezegde dat Rome niet in één dag gebouwd is, heb je waarschijnlijk nog geen kennis gemaakt met de iPhone-bouwgame Virtual City. Daar gaat een stad opbouwen helemaal niet zo moeizaam namelijk. In Virtual City 2 breid je je territorium en daarmee ook je grootstedelijke bouwdrang uit naar de Amerikaanse streken Utah, Florida, Alaska en Nevada. De nadruk ligt ditmaal op het opzetten van grote resorts waarmee een hele toeristenstroom op gang wordt gebracht. Je verdient punten en geld voor upgrades door toeristische attracties en voorzieningen uit te breiden en de infrastructuur er omheen te verbeteren – en dat kan je weer realiseren door eigenhandig het vrachtvervoer in goede banen te leiden zodat je de juiste bevoorrading binnenkrijgt. Virtual City heeft niet bepaald de vrijheid die Sim City biedt. Je hebt te maken met allerlei kaders en grenzen waarin je mag bouwen en ontplooien. Dat maakt het spel een ontspannen, luchtige bezigheid. Het volledige spel kopen in de app, doe je voor 3,99 euro. In tegenstelling tot het vorige deel, is deze trouwens niet in het Nederlands uitgevoerd.
Downloaden: Virtual City 2: Paradise Resort (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ice Age doet de Smurfen: Ice Age Dorp

GU DO Ice Age Village iPhone iPod touchWeet je nog, hoe de filmreeks Ice Age alles te maken heeft met het overleven in een afzwakkende ijstijd? Nou, daar borduurt het bouwspel Ice Age Dorp op voort. De ijstijd lijkt meer en meer plaats te maken voor een weelderige, groene planeet en dat maakt dat de Ice Age-bewoners en serie-onbekenden massaal een plaatsje claimen in een nieuw dorp dat je aanlegt. Daarin geef je alle personages een lap grond en creëer je zo al snel een dierentuin-achtige omgeving. En wij maar denken dat mensen het brein vormden achter de dierentuin! Je begint in Ice Age Dorp bescheiden aan de bouw van goedkope plekken voor goedkope en kleine inwoners, maar breidt je mogelijkheden steeds meer uit door duurdere gebieden aan je gebied te koppelen. Die leveren weer meer geld op… en zo kan je een tijdje verder bouwen. Het bijzondere van Ice Age Dorp zijn de minispelletjes met personage Scrat die je kan spelen, waarbij je bijvoorbeeld Fruit Ninja-stijl tegenstanders uit de lucht moet schoppen die je beukennootje willen veroveren. Het spel is allesbehalve bijzonder en weet de tijd weer goed te rekken als je niet betaalt voor snellere spelvoortgang, maar het Ice Age-pak staat hem goed en maakt van Ice Age Dorp nog wat.
Downloaden: Ice Age Dorp (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Trailer van de Dag: CreaVures

GU DO CreaVures iPhone iPod touch screenshotNa al dat ‘realistische’ bouwen wordt het tijd voor compleet iets anders, en dat is precies wat het vandaag verschenen platformspelletje CreaVures biedt. Als we aan een platformer denken, zien we al snel een testosteron-overladen of juist een kinderlijk uitziend springspelletje met een aaibaar hoofdpersonage voor ons. In ieder geval niet de tentakels en voelsprieten van de hoofdrolspelers uit CreaVures. Bitey, Pokey, Rolly, Zappy en Flick zijn de vijf springers waar het om gaat in dit spel, dat je onderdompelt in een soort donkerpaars, insect-achtig bos. Elk van de vijf ongediertes heeft zijn eigen specialiteit. Zo kan de ene slingeren aan lianen en kan de andere een dubbele sprong in de lucht uitvoeren – en weer een ander een tegenstander bijten (vijf maal raden welke). Je moet de juiste persoon op het juiste moment inzetten om verder te komen in het spel, en dat betekent dat je behalve springt en tegenstanders verslaat, ook je hersens aan het werk mag zetten. Het einddoel: van het insect-achtige bos weer een vrolijke, verlichte plek maken.
Downloaden: CreaVures (€0,79, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er leuke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en de iPod touch. Met Pasen in het vooruitzicht, durven we voor morgen alvast een enorme lijst aanbiedingen te voorspellen. Vandaag pikken we er nog gewoon vijf uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.