Analist: ‘Apple-televisie gaat iPanel heten en kost 1250 dollar’

Analist Peter Misek denkt dat Apple haar televisie iPanel gaat noemen. De televisie komt in mei op de markt voor 1250 dollar en maakt gebruik van Sharp's IGZO-technologie.

ipanelAnalisten zijn niet altijd de meest betrouwbare bronnen als het om nieuwe Apple-producten gaat. We zullen daarom moeten afwachten of analist Peter Misek het bij het juiste eind heeft. Misek beweert, dat Apple de langverwachte televisie niet iTV maar iPanel gaat noemen. Er zullen aanvankelijk 5 miljoen stuks worden geproduceerd, die in mei op de markt komen. Misek denkt dat iTV een naam is die teveel doet denken aan een traditionele televisie, terwijl het product van Apple juist veel meer kan. Het kan dienstdoen als computerscherm, gameconsole, mediahub, bedieningsscherm voor huisautomatisering en nog veel meer. Bovendien zou Apple problemen met het Britse tv-netwerk ITV krijgen als de naam iTV toch wordt doorgezet.


Dat Apple een televisie gaat maken, is geen geheim meer. Steve Jobs-biograaf Walter Isaacson sprak afgelopen maandag in Amsterdam onomwonden over Apple’s tv-plannen, overigens zonder veel details te geven. Misek voorspelde verder dat Apple de televisie voor 1250 dollar gaat verkopen, met een brutomarge van 30 procent. In de televisies zullen IGZO-panelen van Sharp worden gebruikt. Die claim wordt al in twijfel getrokken, omdat de IGZO-panelen nog niet rijp voor de markt zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.