Awesome Calendar 2.0: Google Calendar-sync voor agenda en taken

De agenda-app Awesome Calendar is voorzien van update 2.0 en die maakt volledige integratie met Google Calendar en Google Tasks mogelijk. Ook kan je afspraken op de iPhone voorzien van een kleur en zijn er meer alarm-opties.

Awesome Calendar iPhone iPod touch iPad agenda-appDe agenda-applicatie Awesome Calendar is in de vandaag uitgebrachte 2.0-update voorzien van een belangrijke nieuwe functie. De toepassing synchroniseert nu volledig met de agenda en taken van Google Calendar. Eerder kon je al wel agendapunten van Googles kalenderdienst bekijken, maar werden nieuwe afspraken in Awesome Calendar niet doorgezet naar Google Calendar. Dat is nu verleden tijd. En omdat de app ook een takenlijst-functie heeft, worden ook die gesynchroniseerd.


De Google-synchronisatie verloopt wel op twee manieren. Om gebruik te maken van Google Calendar, dien je Google Calendar te koppelen aan de standaardagenda op de iPhone. Google Tasks kan je handmatig in de app activeren door je inloggegevens in de instellingen door te geven. Je ziet daarna de naam van de takenlijst verschijnen. De app houdt bij hoe vaak er is gesynchroniseerd. Zo zie je hoe vaak een taak is aangepast en hoe vaak een taak is verwijderd. Met een rode knop maak je de synchronisatie ongedaan.

Awesome Calendar halve week overzichtAwesome Calendar heeft meer verbeteringen gekregen in versie 2.0. Zo is het app-pictogram strakgetrokken en oogt het nu wat zakelijker. Dat zakelijke kan je naar wens doorvoeren in de app zelf, waar je nu meer mogelijkheden hebt om agenda’s een bepaalde kleur mee te geven. De andere verbeteringen zijn vooral inhoudelijk. Je kan vanaf nu agenda-afspraken op meer mogelijkheden laten terugkomen en je kan een einddatum invoeren wanneer een terugkomende afspraak moet eindigen. Ook kan je nu niet één, maar oneindig veel alarmen aan een taak hangen. Verder kan je het pictogram voorzien van een teller die het aantal todo’s of afspraken laat zien. Als laatste worden afspraken waar je een locatie aan koppelt, nu weergegeven op een kaart.

Met ingang van de update is Awesome Calendar duurder dan voorheen. Vóór de update kostte de toepassing, die voorzien is van een bijzonder een halve week-overzicht zoals in een papieren agenda, nog 1,59 euro.

Downloaden: Awesome Calendar (€2,39, universele app)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.