ICQ Messenger-app kan nu foto’s en locaties delen

ICQ Messenger heeft een update gekregen. ICQ kondigt aan zich vooral op mobiel te gaan richten, waarbij je nu ook foto's en locaties naar je vrienden kunt sturen.

icq logoICQ roept tegenwoordig alleen nog maar nostalgische gevoelens op bij mensen die lang op internet actief zijn. Onder verstokte gebruikers dwong je respect af met een zo laag mogelijk ICQ-nummer. Het 9-cijferige ICQ-nummer werd namelijk in volgorde van aanmelding toegewezen. ICQ werd in 1998 gekocht door AOL en is sinds 2010 in handen van een Russisch bedrijf. Vandaag kondigt ICQ aan dat ze een nieuwe strategie gaan volgen, gericht op mobiele platformen. De iPhone- en Android-app kregen vandaag een opknapbeurt met nieuwe functies.


ICQ heeft met de mobiele apps in vier maanden tijd al 2 miljoen actieve gebruikers aangetrokken, zo meldde het bedrijf in een persbericht. De nieuwe functies die ze vandaag introduceren zijn het sturen van foto’s naar contactpersonen en het delen van je locatie. Behalve ICQ worden daarbij ook Facebook, Google Talk, StudiVZ (Duits), Mail.ru (Russisch) en AIM ondersteund. Mocht je je 9-cijferige ICQ-nummer vergeten zijn, dan kun je de app dus ook gebruiken om je bij andere sociale netwerken aan te melden.

In de iOS-versie vind je nog meer functies, zoals bekijken van streetview op een bepaalde locatie, het navigeren naar locaties en het delen van locaties vanuit nabijgelegen Google-plaatsen. De nieuwe versie is bovendien geschikt gemaakt voor de iPad.

Downloaden: ICQ Messenger (gratis)

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.