Bump: foto’s razendsnel van iPhone naar computer sturen

BUMP iPhone foto's naar computer sturenBump, de applicatie waarmee je met een boks-beweging gegevens uit kan wisselen met een andere iPhone, is helemaal terug. In februari van dit jaar werd de app na een lange periode van stilte, in een eenvoudige en totaal nieuwe interface gestoken. Vorige maand verscheen bovendien Bump Pay in de Verenigde Staten, waarmee je door dezelfde beweging een betaling tussen twee iPhones kan beklinken. Nu introduceert Bump een concept dat iedereen al kan testen. Door met de iPhone op de spatiebalk van je laptop te bumpen, kan je razendsnel foto’s van de telefoon naar je computer sturen.

De nieuwe dienst verkeert officieel nog in beta (testfase), maar zal nu al menig wenkbrauw doen fronzen. Het gaat als volgt: je gaat naar de website Photos.bu.mp. BUMP Fotoalbum om uit te kiezenDaar krijg je de instructie in twee afbeeldingen uitgelegd. In de Bump-applicatie op je telefoon, selecteer je alvast enkele foto’s uit je fotoalbum die je naar de computer wilt versturen. Dan schud je de iPhone (voorzichtig graag!) zo dat de onderkant van de telefoon de spatiebalk van je laptop raakt. Vervolgens vinden de twee apparaten elkaar. Je moet dan op beide apparaten op accepteren drukken en vervolgens worden de foto’s verstuurd. Die kan je vanaf de website meteen op je computer zetten.

De enige voorwaarde lijkt dat je iPhone of iPod touch en je computer op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten en dat geen van de apparaten de WiFi-verbinding verbreekt. De directeur van Bump heeft de website Techcrunch inmiddels toevertrouwd dat je niét op hetzelfde WiFi-netwerk hoeft te zitten om gebruik te maken van de dienst. Volgens Techrunch laat de werking van de dienst zich vergelijken met de werking van de NFC-betaalmethodiek. In onze testsessie merken we dat het eventjes duurt voordat de foto’s in topkwaliteit geladen zijn op de website. Het versturen werkt echter zó makkelijk, dat het de pret amper mag drukken.

Downloaden: Bump (gratis)
Directe link: Photos.bu.mp

Met dank aan Ronald van Rossum voor de tip

29 reacties op “Bump: foto’s razendsnel van iPhone naar computer sturen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • En dit is handig, omdat?

 • Werkt erg goed en snel! Bump = Geniaal.

 • Internet Explorer not supported … dat belooft niet veel goeds

 • @Zil: De dienst is hier getest op Google Chrome op een Mac.

  @Gilian777: Niet iedereen heeft een Mac, OS X Lion en Fotostream. Ofwel: voor veel mensen kan dit wel eens een van de snelste manieren zijn om snel wat foto’s van de iPhone naar de computer te sturen.

 • Origineel geplaatst door Bart Breij
  @Zil: De dienst is hier getest op Google Chrome op een Mac.@Gilian777: Niet iedereen heeft een Mac, OS X Lion en Fotostream. Ofwel: voor veel mensen kan dit wel eens een van de snelste manieren zijn om snel wat foto’s van de iPhone naar de computer te sturen.

  Sneller dan iphone inpluggen en cut/paste?

 • Nog afgezien van het wat twijfelachtige nut…dit gaat dus gewoon brokken maken. Het lijkt me niet heel moeilijk je toetsenbord stuk te slaan en of je iPhone ernstig te beschadigen.

  @Bart: volledig offtopic maar voegt Chrome nu iets toe op de Mac? Hoor nogal wisselende verhalen.

 • @Bart Breij: Zelfs voor mensen die wél een Mac, Lion en Photostream hebben lijkt me dit wel een uitkomst hoor! Als je dat hebt moet je namelijk nog steeds iPhoto starten als je je Photostream wilt bekijken. Dit ervaar ik altijd als redelijk omslachtig.

 • @Zil: Firefox (op Windows) werkt wel gewoon.

 • Wekt zelfs met mijn wat oudere ‘halve witte bol’, gewoon leuk!

 • werkt supergoed! niiiiiiiiiice

 • Niet geprobeerd maar dropbox lijkt me handiger.

 • Origineel geplaatst door Merlijn
  Niet geprobeerd maar dropbox lijkt me handiger.

  Een mercedes is ook goed, maar sony is beter…..

 • Ik zal dit niet gaan gebruiken aangezien de foto’s op een website worden gedropped, en als er eenmaal iets op het web zweeft kom het er niet meer af !!

  Ze hadden beter een app kunnen ontwikkelen…

 • werkt top i.c.m google chrome :D internet explorer geeft bij mij ook een error alleen google chrome heeft toch al me voorkeur als browser :)

 • Het principe van bump is dat je elkaar een boks geeft, hier hadden ze het principe kunnen bedenken dat je de spatiebalk een boks geeft of je handpalm gebruikt.. In plaats van dat sommigen nu een iPhone op het toetsenbord gaan rammen.

 • Origineel geplaatst door Zil
  Internet Explorer not supported … dat belooft niet veel goeds

  Belooft juist veel goeds :D
  IE sucks bananas…

  Concept is geniaal, of het een razend succes gaat worden…

 • Klinkt heel mooi, maar ik mis nog wel een beveiliging dmv account of iets dergeiljks. Lijkt of nu iedereen toegang heeft tot jou foto’s

  Voor de rest Leuk concept

 • Wow, werkt echt heel goed! Ook heel erg snel hier. In een fractie van een seconde staat de foto op de computer.

 • Origineel geplaatst door Zil
  Internet Explorer not supported … dat belooft niet veel goeds

  Ah ik zie je reactie nu pas. Inderdaad @mine, dat belooft heel erg veel goeds!

 • Sorry hoor, maar met photostream staan de foto’s al vanzelf op mijn computer. Hoef niets de schudden of te bumpen. @Tom van Zummeren: gewoon iPhoto open laten staan.

 • Origineel geplaatst door Zil
  Internet Explorer not supported … dat belooft niet veel goeds

  Dat belooft juist veel goeds. Vraag maar een random webdeveloper: IE kan juist heel veel technieken niet aan, dus als iets niet in IE zou werken/werkt is dat juist positief :).

 • In plaats van inscannen maak ik tegenwoordig vaak een foto. Vroeger stuurde ik die via Dropbox naar mezelf, maar dit gaat veel sneller.

  Overigens hoef je niet met je iPhone op je toetsenbord te rammen. De beweging los in de lucht + je vinger op de spatiebalk werkt prima.

 • Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
  @Bart Breij: Zelfs voor mensen die wél een Mac, Lion en Photostream hebben lijkt me dit wel een uitkomst hoor! Als je dat hebt moet je namelijk nog steeds iPhoto starten als je je Photostream wilt bekijken. Dit ervaar ik altijd als redelijk omslachtig.

  Tip: kijk eens hier.
  Gebruik ‘.jpg’ i.p.v. ‘.png’ en het werkt goed!

 • @sredlums: Bedankt voor de tip! Ik had dat trucje een paar dagen geleden ook al geprobeerd en toen leek het alleen te werken voor screenshots! Maar wat je zegt maakt volkomen sense. Ik moet jpg gebruiken voor foto’s! Even kijken of ik die zoek query dusdanig kan bijstellen dat ie zowel png als jpg vindt.

 • Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
  @sredlums: Bedankt voor de tip! Ik had dat trucje een paar dagen geleden ook al geprobeerd en toen leek het alleen te werken voor screenshots! Maar wat je zegt maakt volkomen sense. Ik moet jpg gebruiken voor foto’s! Even kijken of ik die zoek query dusdanig kan bijstellen dat ie zowel png als jpg vindt.

  Graag gedaan :-)
  Als je de query hebt weten aan te passen hoor ik het graag, heb er zelf de moeite nog niet voor genomen, misschien straks eens even kijken…

 • Origineel geplaatst door sredlums
  Graag gedaan Als je de query hebt weten aan te passen hoor ik het graag, heb er zelf de moeite nog niet voor genomen, misschien straks eens even kijken…

  Het is me gelukt! De query is niet perfect omdat het meer een text-based search is geworden ipv op file type gebaseerd, maar het werkt! Gebruik deze query: “png OR jpg”. Gewoon letterlijk dat dus en je zult zowel alle screenshots als foto’s zien uit je photostream.

 • Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
  Het is me gelukt! De query is niet perfect omdat het meer een text-based search is geworden ipv op file type gebaseerd, maar het werkt! Gebruik deze query: “png OR jpg”. Gewoon letterlijk dat dus en je zult zowel alle screenshots als foto’s zien uit je photostream.

  Ah, vermoedde al zoiets, scheelt me weer uitproberen :-)
  Thanx!

 • Vond het erg leuk, totdat ik erachter kwam dat de foto’s in een veel lagere resolutie verstuurd worden……
  dus niks geen ‘foto’s in topkwaliteit’ !
  jammer! (en heb niet kunnen vinden of dat ergens in te stellen is)

 • Andere leuke app is Picsha … staat ook in de reffer, is alleen voor onderling delen van foto’s zoals vroeger een beetje.

  voor sommige ook wel de moeite waard denk ik!

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties