PhoneSoap: iPhone reinigen met uv-licht tijdens het opladen

PhoneSoapDe mensen achter het Kickstarter-project PhoneSoap kwamen er achter dat een warme smartphone een broedplaats is voor bacteriën. Een probleem wat ze hopen op te lossen met een wel heel bijzondere iPhone-oplader: door je iPhone in de PhoneSoap te leggen en hem met een 30-pin connector aan te sluiten, wordt hij tijdens het opladen schoongemaakt met UuvV-licht.

Naast de iPhone kun je ook andere smartphones opladen en schoonmaken met de PhoneSoap. Sterker nog: alles dat in het laadstation past zou met het uv-licht gereinigd kunnen worden. Zo zou je er ook sleutels of een fopspeen mee kunnen reinigen. Het schoonmaakproces duurt tussen de 3 en 5 minturen, waarna de uv-lampen automatisch uitschakelen. De iPhone blijft daarna wel opladen.

PhoneSoap is op het moment nog een project op Kickstarter. Door 39 dollar te doneren aan het project ben je verzekerd van een PhoneSoap op je deurmat, nadat de productie is gestart. Het geld wordt pas van je rekening afgeschreven als het project zijn beoogde bedrag heeft verzameld. Dit zit er wel dik in: met nog 20 dagen te gaan hoeven ze nog maar ongeveer 3.000 dollar te vergaren.

Categorie(ën): accessoires

18 reacties op “PhoneSoap: iPhone reinigen met uv-licht tijdens het opladen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • En dan pak je je computemuis vast en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen… Die is namelijk gemiddeld 3 x zo vuil als de wc bril. Gewoon weerstand opbouwen ;)

 • Hmm, ik ben benieuwd of je Iphone er dan ook zo gaat uitzien als de plastic schermen van de air flow kasten hier op het laboratorium waar UV lampen in worden gezet om ‘schoon te maken’. Die gaan echt in de loop van de tijd er verschrikkelijk uit zien: barsten, dof…
  Mij niet gezien, zo’n Soap…

 • Dit lijkt me wel vet en handig tegelijk.. Maar worden zo alle 6 zijdes gereinigd?

  Video werkt overigens niet in Safari 5.1.5

  Edit: Geen enkele van jullie video’s werken meer in Safari.

 • Goed punt Barend, het is namelijk een feit dat doordat mensen steeds proberen ‘schoner’ te leven hun weerstand zwaar achteruit gaat. En dat geef je per generatie door.

  Dit is dan ook de reden waarom zoveel mensen zo slecht tegen pollen kunnen. Puur omdat mensen ze veel afweren, binnen blijven of in de stad wonen/leven. Zelfde geld voor andere allergieën.

 • Plus nog 20 dollar extra voor international shipping.
  Dat is dus een totaal van: $59.

 • Wat zijn minturen? :D

  En als ik dan toch bezig ben: wat is UuvV-licht? ;)

 • Minturen zijn de uren waarop het UuvV-licht mintgroen wordt.

 • UuvV-licht is de doorontwikkelde kunstmatige vorm van UV-licht. Mathematisch staat het bekend als UV^2.

 • @sander: Allergieën worden veroorzaakt door een overactief immuun systeem niet door een zwak immuun systeem

 • Oh, dus niet Ultra-ultra-very-violet licht voor een nóg schoner resultaat?

 • @Jasper: Niet een overactief immuunsysteem, maar overgevoeligheid (mnv. de slijmvliezen). Dat is even wat anders. Sander heeft zeker een punt, als hooikoortspatiënt ben ik al een tijdje bezig met allerlei maatregelen. Die bestaan voor een deel (immunisatie-injecties) uit het gedoseerd toedienen van de stoffen waar je gevoelig voor bent. Eigenlijk net zoiets als het vaccineren tegen andere ziektes dmv. het toedienen van een kleine hoeveelheid van het virus wat de ziekte veroorzaakt.

  Barend heeft ook zeker een punt. In landen waar de hygiëne en de medische zorg veel minder zijn dan bij ons, zijn de mensen veel minder gauw ziek, ze hebben veel meer weerstand. Als wij op reis naar zo’n land gaan, moeten we van tevoren allerlei vaccinaties hebben en dan nog moeten we in dat land heel voorzichtig zijn met wat we eten/drinken/mee in aanraking komen. Het nadeel voor de mensen in zo’n land is dan wel weer dat ze aan relatief simpele ziektes al gauw dood kunnen gaan…

  Wat dat betreft valt wat mij betreft dit product in de categorie “leuk maar ik heb er niets aan”. Tenzij je het wilt gebruiken als EPROM eraser, maar dat soort EPROMS kom je ook alleen nog tegen in apparaten van eeuwen oud, tegenwoordig is het allemaal EEPROM of Flash.

 • Jammer dat het geen virussen doodt ;)

  Maar wel goed natuurlijk, we weten allemaal hoeveel mensen er per jaar overlijden omdat iemand anders hun iPhone heeft aangeraakt…

 • Klopt: doodgeslagen, ondergeniesd met dodelijk virus, enz.

 • Koop ontsmetting doekjes voor je phone,keyboard,muis enzo. En klaar ben je max €3 bij ah

 • Het moet niet gekker worden!

 • die gast heeft duidelijk de Steve Jobs keynotes bestudeerd :p

 • Maar wel goed natuurlijk, we weten allemaal hoeveel mensen er per jaar overlijden omdat iemand anders hun iPhone heeft aangeraakt…

  Oh, ik dacht juist dat het andersom was: dat per jaar juist veel mensen overleden omdat ze de iPhone van iemand anders aanraakten. Alleen had dat dan weer niets te maken met virussen, maar meer met korte lontjes.

 • De buurvrouw is ook zo ‘steriel’. Kids spelen op school en komen ziek thuis.. Overdrijven is idd wel een vak apart…

  Alhoewel; een smartphone wordt altijd en overal gebruikt dus ik kan me enigszins wel voorstellen dat je als gebruiker je smartphone normaal kan blijven gebruiken. Niet dat het toestel je ziek maakt. Er is tot nu toe ook niet echt een goeie ontsmetter/schoonmaak oplossing voor een smartphone vind ik.. Dit zou op zich wel interesse wekken bij veel mensen.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties