eyeWally: beheer je budget op de iPhone

eyeWally is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je kan bekijken hoeveel budget je nog te besteden hebt in een maand. Helaas is de applicatie wat bewerkelijk omdat je alle uitgaven handmatig moet invoeren.

eyeWally iPhone app budgetterenHoeveel ben je elke maand kwijt aan vaste lasten? En wat wil je maximaal besteden in die maand? Budgetteren is het toverwoord als je krap bij kas zit of een financiële buffer wil opbouwen. De jonge Nederlandse iPhone-app eyeWally wil je daarbij helpen. In de toepassing kan je je uitgaven doorgeven en zie je hoeveel geld je nog te besteden hebt die maand. De kracht van de app is de eenvoud. Door hem op te starten en te zien wat je al hebt uitgegeven, kun je ter plekke in de winkel bekijken of je geld over hebt voor die nieuwe schoenen.


Waarom eyeWally gebruiken als iedereen al gebruik maakt van overzichtelijke en snelle mobiel bankieren-applicaties? Omdat je met eyeWally vooruit kan kijken. Je hoeft niet zelf in je achterhoofd te houden welke afschrijvingen nog zullen plaatsvinden verderop in de maand: dat laat de app je in één oogopslag zien. Door eenmalig je vaste lasten in te voeren en aan te geven op welke basis die terugkomen, zie je globaal hoeveel speelruimte je hebt in een maand.

Maar daar komt ook een beetje het bewerkelijke van eyeWally om de hoek kijken. Als je preciés wilt weten hoeveel je te besteden hebt, moet je al je uitgaven apart registeren in de app. En om ook de onverwachte uitgaven terug te zien, moet je daarvoor dus regelmatig je bankrekening in de gaten houden om te kijken of alles nog klopt. Dat maakt van eyeWally bijhouden een intensieve klus, zeker omdat je de gegevens niet automatisch kan verbinden aan je bankrekening. Je inzet wordt in de app beloond met een handig maandoverzicht en een overzicht per dag. Door labels aan je uitgaven te hangen, zie je in het tabblad Budgetten bovendien handige bubbels die laten zien hoeveel je kwijt bent aan welke zaken.

In de Over eyeWally-sectie lees je dat je niet bang hoeft te zijn om een account bij de app van eyeOpen aan te maken. De dienst stuurt je geen junkmail en aanbiedingen en je gegevens worden niet verkocht, wordt beloofd. Temeer is het jammer dat je de applicatie niet kan koppelen aan geautomatiseerde bankgegevens. Nu is het misschien, net als andere nieuwe financiële diensten, een nog iets te op zichzelf staande dienst.

Downloaden: eyeWally (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.