BeleefRoutes App: betaalde wandelroutes op je iPhone

Met de iPhone-app Beleefroutes kan je wandelingen en fietstochten maken met behulp van je telefoon. Die trilt als je bij een bezienswaardig punt op de route bent aangekomen.

BeleefRoutes iPhone wandelen fietsenEr zijn al aardig wat Nederlandse applicaties die ervoor zorgen dat je een wandelroute niet meer zonder iPhone in de hand kan afleggen. Het overgrote deel ervan is gratis te downloaden en informeert je eveneens kosteloos over de dingen die je onderweg tegenkomt. Zoniet BeleefRoutes App. Je krijgt drie routes gratis, de andere wandel- en fietsroutes kosten 0,79 tot 2,39 euro. De routes hebben vaak een historische insteek. Onderweg lees je over de geschiedenis van een omgeving en zie je waar je in de buurt van je route kan stoppen voor een kop koffie.


Dankzij de gratis routes krijg je een goed beeld van wat je in huis haalt als je een route koopt. BeleefRoutes gedicht beluisterenDe wandeling of fietstocht wordt afgebeeld op een offline kaart, waarbij je op locatie de punten op de kaart aanklikt om er een geschiedenisverhaal over te lezen. Valsspelen wordt bemoeilijkt: je kan het volgende punt pas selecteren als de vorige al hebt gezien. De telefoon trilt of maakt geluid als je bij de locatie van een highlight bent aangekomen. Je kan de iPhone dus ook in je broekzak laten zitten. Als het batterijverbruik je te gortig is, kan je ook kiezen voor minder exacte GPS-gegevens.

Voordat je een route downloadt, zie je allerlei algemene informatie. Het adres van het startpunt, hoe je naar de start komt, hoeveel highlights er zijn, voor wie het geschikt is, hoe lang de route is, hoe lang hij duurt en of het een rond- of lijnwandeling is. In het hoofdscherm van de applicatie, tref je een overzicht van de routes gesorteerd op nabijheid. Je kan die ook op een kaart bekijken en er is een tabblad waarin je reeds gedownloadde routes al ziet.

Downloaden: BeleefRoutes (gratis)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.