Dagelijks aantal actieve spelers Draw Something daalt

Het aantal dagelijkse actieve spelers bij het mobiele spel Draw Something daalt. Dit blijkt uit gegevens van AppData, die keek naar de Facebook-logins binnen de app.

Draw SomethingDraw Something telt op het moment misschien wel tientallen miljoenen downloads, maar dit betekent niet dat het spel ook door zoveel mensen wordt gespeeld. Hoewel het aantal maandelijkse spelers is gestegen, zou het aantal dagelijkse gebruikers fors zijn gedaald. Dit zou er op wijzen dat spelers minder vaak per maand het spel opstarten om tekeningen te raden en maken.


Dit valt te concluderen uit gebruiksgegevens van AppData, een dienst die via Facebook-logins kan zien hoe vaak een app gebruikt wordt. De resultaten zijn hierdoor niet honderd procent accuraat: je kunt Draw Something ook spelen zonder gebruik te maken van de Facebook-connectiviteit van de game.

Aangezien het aantal maandelijkse gebruikers nog steeds hoog ligt, zullen Zynga en OMGPOP zich waarschijnlijk nog geen zorgen maken. De gegevens laten echter wel zien hoe de hype rond het spelletje wat lijkt te bedaren: hoewel Draw Something op veel smartphones geïnstalleerd is, wordt de game niet meer zoveel gespeeld. De gegevens van AppData zijn niet geheel onverwacht: eerder deze maand concludeerde een onderzoek nog dat Nederlanders Draw Something sneller zat zijn dan Wordfeud.

Draw Something wist in korte tijd tientallen miljoenen downloads te vergaren. Dit leidde er uiteindelijk toe dat Zynga, bekend van onder andere FarmVille, ontwikkelaar OMGPOP kocht voor 200 miljoen dollar.

Downloaden: Draw Something (€0,79)
Downloaden: Draw Something Free (gratis)

Via Business Insider.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.