Runmeter, Cyclemeter en Walkmeter krijgen trainingsschema’s

Runmeter, Walkmeter en Cyclemeter hebben een update gekregen met trainingsschema's, nieuwe functies, een historie en iCloud-backups.

runmeter iphoneEr is keuze genoeg uit hardloop- en sportapplicaties in de App Store. Met apps als Runtastic en Runkeeper kun je je sportprestaties van allerlei sporten vastleggen. Ontwikkelaar Abvio kiest voor een andere aanpak: zij hebben voor elke sport een aparte app gemaakt. Met Runmeter, Cyclemeter en Walkmeter kun je respectievelijk je prestaties bij het hardlopen, fietsen en wandelen registreren. Al deze apps hebben een update gekregen, met nieuwe functies, nieuwe trainingsplannen en ondersteuning voor iCloud.


Elke app legt tijd, locatie, afstand, hoogteverschillen en snelheden vast. Je kunt ze daarna bekijken in een grafiek of als route op een kaart. Bovendien kun je je activiteiten op meerdere tijdstippen vergelijken. In Runmeter vind je voortaan trainingsschema’s voor de 5K, 10K, halve marathon en hele marathon. De 5K-training helpt je om in een periode van 10 weken jezelf klaar te stomen voor je eerste wedstrijdje. Bij de andere trainingsschema’s wordt er vanuit gegaan dat je al voldoende conditie hebt. Bij het wielrennen en wandelen gaat dit op soortgelijke wijze. Je kunt je trainingsschema synchroniseren met je iPhone-agenda en in een kalenderweergave binnen de app bekijken.

Via de nieuw toegevoegde History-pagina kun je je recente trainingen en prestaties zien, gesorteerd op tijd, route, schema en dergelijke. Alle gegevens zijn via iCloud te back-uppen, zodat je ze op meerdere apparaten beschikbaar hebt. Je kunt instellen wanneer deze back-up automatisch moet worden gemaakt. Hiervoor heb je wel iOS 5 of hoger nodig. Met de nieuwe Stopwatch-pagina’s krijg je toegang tot je workout-gegevens, de ingebouwde muziekspeler en grafieken die met kleurcodes makkelijk af te lezen zijn. Runmeter werkt met gesproken instructies, waarbij je keuze hebt uit heel veel stemmen, die je overigens wel apart moet aanschaffen (€0,79 per stuk).

Downloaden:

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 april 2012 om 11:10
Onderwerpen
,
Categorie
Sport

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.