iOS game-update: Total War, A Bird’s Journey en Cubis Creatures is Game van de Week

SEGA heeft haar bekende strategieserie Total War overgebracht naar de iPhone, iPod touch en iPad en Total War Battles is serieus een goed spel. De beste game van deze week, is echt een superverslavend puzzelspelletje.

GU VR Header A Bird's Journey Tiny Wings iPhoneIn de laatste iOS game-update van de week drie games waar je niet omheen kan. A Bird’s Journey is een variatie op Tiny Wings en kun je helemaal gratis downloaden en spelen. De strategieserie Total War doet zijn intrede op de iPhone met een indrukwekkend diep en spannend strategiespel. En de Game van de Week is nóg leuker! Maak kennis met Cubis Creatures, een uitdagend en verslavend puzzelspelletje dat er bijna donzig uitziet.

Zeilen omzeilen: A Bird’s Journey

GU VR A Bird's Journey iPhone highscore gameAaaaaw. We hebben weer een vogeltje dat amper kan vliegen. Aaaaaw. Tiny Wings all over. Aaaaaw. Het vogeltje in A Bird’s Journey moet echter niks hebben van heuvels om van te lanceren en kan bovendien wel een béétje flapperen. Dat doet onze gevleugelde net boven zee en boven alle boten uit. Door op het beeld te tikken, flapper je met je vleugels. Dat kost flink wat energie, en daarom kan je maar beter flapperen op de momenten dat je er punten voor krijgt. In het geval van A Bird’s Journey, krijg je die als je nèt boven het water en bootjes langsschiet. Je krijgt zomaar tien punten voor elke goedgetimede flapper waarmee je weer eens een roeiboot of zeil omzeilt. Met elke highscore-poging doe je ervaringspunten op. Als je na een gegeven aantal punten een rang stijgt, krijg je daarvoor ook extra’s, zoals meer energie uit een goede flapper. Het is een kunstmatig trucje waardoor je steeds iets verder kan vliegen, maar het komt wel degelijk op je timing aan of je je vorige highscore nou met een aantal meter overstijgt of niet. A Bird’s Journey lijkt wel wat op het erg geslaagde Paper Baron. Alle wind in de zeilen voor dit mogelijke hitje.
Downloaden: A Bird’s Journey (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone-strategie: Total War Battles

GU VR Total War Battles ShogunJe hebt een aparte strategie nodig om een strategiespel dat zijn sporen verdiend heeft op de pc, goed over te brengen naar de iPhone. Een beetje level in een conventioneel pc-spel doet immers uren en die tijd wil je niet kwijt zijn op een apparaat waarbij de batterij voor die tijd leeg is. De Japanse gamesuitgever SEGA heeft zodoende een aparte strategie aangemeten voor haar bekende én bejubelde Total War-gamereeks op het kleine Apple-touchscreen. Het resultaat is Total War Battles. Een spel met een campagne waar 10 uur voor staat – maar opgeknipt in behapbare segmenten – en een twee-speler stand met maar liefst drie verschillende speltypes. Toch is het spel gewoon real-time en speel je dus niet in beurten. Het idee is dat de Japan verovert en dat doe je door gebouwen in gebieden te zetten die facilitair dienen. Daardoor kan je samurai, boogschutters, ninja’s en andere grondtroepen betalen en inzetten. Troepen staan altijd keurig in een zeshoek en je hoeft maar een ander zeshoek in te drukken om ze te positioneren of aan te laten vallen. De grote valstrik is dat je eenmaal geplaatste troepen niet meer terug kan zetten. Je moet dus goed bedenken hoe je een confrontatie aanpakt. Door de manschappen goed neer te zetten, kan je voordeel halen en de strijd naar je toe trekken. Als je tactiek leidt tot een overwinning, krijg je ervaringspunten om je troepen en gebouwen mee te upgraden en zo bestorm je het land van de rijzende zon steeds verder. Total War Battles zal niet ieders pakkie an zijn. Het is geen simpele koek – maar het is wel een drommels goed spel.
Downloaden: Total War Battles (€5,49, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Game van de Week: Cubis Creatures

Game van de Week iPhoneclubEigenlijk wisten we het maandag al toen we erover schreven: er moet deze week een erg goed spel voor de iPhone en iPod touch uitkomen, om het Cubis Creatures lastig te maken voor de Game van de Week. Cubis Creatures is een match-3 game. Dat wil zeggen dat er blokken van het speelveld verdwijnen als je drie van dezelfde kleur combineert. Ja precies, dat is al 10.000 keer gedaan in de App Store. Maarrr… de bijzondere camera in Cubis zorgt ervoor dat je met een extra dimensie te maken hebt: hoogte. Het speelveld is maximaal drie lagen hoog en je kan het veld inschuiven vanaf twee zijkanten van het bord. De blokjes hebben elk hun eigen gedrag: schuif een blok op een gelijkgekleurde en ze verschuiven beide een plek, gooi een wip-blokje onder een blok en je hoogt de vorige op. Die variaties onder de knie krijgen is een leuke bezigheid, zeker in combinatie met de uitdagende doelstelling van het spel. In Cubis Creatures moet je namelijk een gegeven aantal blokken van het veld spelen binnen een bepaalde tijd, maar het level eindigt ook meteen als je het aantal hebt bereikt. En dát is bijzonder tricky als je alle blokken met sterren in een level wilt combineren. Die moet je namelijk scoren voor de maximale score van drie sterren. Het zorgt ervoor dat elk level opnieuw een optelsom is: een patroon in de blokken ontdekken, puzzelen én tegen de tijd strijden. Tel de fluffy aankleding erbij op én het feit dat je een dagelijkse highscore-uitdaging krijgt tegen alle andere spelers, en je krijgt onze Game van de Week. Cubis Creatures is fris, origineel, spannend en verslavend. Wat een heerlijk nog-één-poging spel!
Downloaden: Cubis Creatures (€0,79, universele app)
Downloaden: Cubis Creatures Lite (gratis, universele app)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er leuke aanbiedingen op gamesgebied van de iPhone en iPod touch. In de iOS game-update pikken we elke dag de krenten uit de pap.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.