YouTunes Live: gratis muziek streamen met behulp van YouTube

De iPhone-app YouTunes Live is een leuke handigheid voor de iPhone en iPod touch. Je zoekt op YouTube video's en de applicatie laat vervolgens alleen het geluid daarvan horen, zodat je snel een playlist kan afspelen.

YouTunes gratis muziek streamen op iPhoneSpotify heeft met ruim tien miljoen nummers een behoorlijk omvangrijke database met muziek, maar ‘s werelds grootste videonetwerk gaat daar vermoedelijk nog wel even overheen. De nieuwe applicatie YouTunes Live maakt handig gebruik van YouTube voor het vinden en streamen van muziek. Je zoekt in de gratis app op een liedje, de toepassing doorzoekt de videosite en de video’s die je vervolgens toevoegt, worden enkel als liedjes toegevoegd. Zo kan je simpel en snel een playlist aanmaken.


YouTunes liedje toevoegenOffline luisteren of muziek streamen met een slechte mobiele internetverbinding is niet aan de orde in YouTunes. De app haalt zijn muziek rechtstreeks van YouTube en laadt die opvallend snel in, maar heeft daarvoor wel een degelijke internetverbinding nodig. Als je geen Premium-abonnement voor Spotify wilt betalen (waarmee je wel afspeellijsten offline kan beluisteren), is deze gratis app echter een erg goed alternatief. YouTunes speelt natuurlijk ook gewoon door als de app op de achtergrond draait.

Het is duidelijk dat ontwikkelaar Sen Hou de app zo zo simpel mogelijk wilde houden. Er is zelfs geen instellingen-knop in de app te bekennen. YouTunes liedje toevoegen of nietJe zoekt op muziek, selecteert een nummer om in de afspeellijst te plaatsen en tikt de zoekopdracht weer weg om met het afspelen te beginnen. Je kan de volgorde van de afspeellijst aanpassen door items op te tillen en te verschuiven van volgorde. Een veegbeweging later, heb je een nummer zo weer verwijderd uit de app. De karigheid van YouTunes maakt de app heerlijk simpel in gebruik, maar het is jammer dat je niet verschillende afspeellijsten kan maken. Er is nog een verbeterpuntje: de kop van een YouTube-resultaat staat zo vetgedrukt en groot in beeld, dat je niet meteen ziet om welke versie of remix van een nummer het gaat. Als dat wordt aangepakt in een volgende update, is YouTunes waarschijnlijk een van de handigste en goedkoopste manieren om even een playlist van streaming muziek in elkaar te zetten op de iPhone.

Downloaden: YouTunes Live (gratis)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.