ANWB Samenrijden: zoek meerijders voor lift of carpool met iPhone-app

ANWB heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht die automobilisten en reizigers verbindt. De applicatie ANWB Samenrijden kijkt welke mensen een rit aanbieden en een lift vragen en verbindt die om samen te carpoolen.

ANWB Samenrijden iPhone headerAls misschien wel de grootste Nederlandse uitgever van applicaties, heeft de ANWB een nieuwe app uitgebracht waar veel automobilisten en reizigers wel eens vrolijk van kunnen worden. ANWB Samenrijden laat mensen gericht carpoolen door een rit aan te bieden of een lift te vragen in de app. Nadat je aangemeld bent via je Facebook- of Twitter-account, berekent de app je route en checkt of er meer gegadigden zijn. Vervolgens kan je met de ander contact opnemen via de app en sms.


Normaal is er veel weerstand tegen het aanmaken van een account dat loopt via derdendiensten als Facebook of Twitter, maar in het geval van ANWB Samenrijden is het wel begrijpelijk. Omdat je op beide netwerken niet zo snel geneigd bent een anoniem profiel aan te maken, krijg je op die manier al een aardige indruk van de meerijder. Een foto, naam en te bereiken telefoonnummer moeten ervoor zorgen dat je niet bij een compleet vreemde in de auto stapt. Aan de hand van iemands reviewscore zie je of het meerijden anderen is bevallen.

ANWB Samenrijden voelt opmerkelijk leeg nadat je bent ingelogd. Dat komt omdat er geen lijst met aangeboden ritten voorhanden is in de applicatie. Je hebt slechts twee prominente tabbladen, naast je profiel: een rit aanmaken of een lift aanvragen. Bij beide geef je je vertrek- en aankomstpunt aan, alsmede de datum en een tijdstip van vertrek of aankomst. Ook geef je het aantal personen waarmee je reist door.

Als de rit of lift is aangemaakt, zie je de reistijd die er voor de route staat en kan je de reis vervolgens selecteren om te zien of er matches zijn op jouw route. Ook in de tabbladen zelf zie je of er potentiële meerijders zijn, dan aan een blauwe indicator. Heet iemand een match, dan kan je met diegene samen rijden. Staat iemand geschaard onder Reacties, dan heeft die persoon al te kennen gegeven mee te willen rijden. Ook daarna kan je nog een bericht versturen naar en belletje plegen met de ander.

De door Moop Mobility in opdracht van ANWB ontwikkelde applicatie staat niet op zichzelf. ANWB biedt op haar website al langer de mogelijkheid om een carpoolrit te initiëren en die database is verbonden met de app. Door middel van een pushbericht zie je vanzelf of er mensen meerijden. Zo kan je rustig je woon-werkverkeer voor een komende periode invoeren en hoef je daarna niet meer naar de app om te kijken.

Downloaden: ANWB Samenrijden (gratis)

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.