Nieuwe iPhone-apps: NumberKey, Firemail, Britekite

Drie nieuwe apps in de App Store: met Firemail kun je in landscape e-mailen, met NumberKey gebruik je de iPhone als nummerpad en Brightkite wordt een native applicatie voor het gelijknamige sociale netwerk.

firemailOntwikkelaar Balmuda heeft de appliciatie NumberKey aangekondigd. Met NumberKey kun je een iPhone of iPod touch gebruiken als nummerpad voor de Mac (alleen Intel-modellen). De verbinding wordt gelegd via Bonjour. Je krijgt er drie verschillende skins bij en de applicatie ondersteunt ook Apple’s draadloze aluminium toetsenbord. Te koop voor €1,59 in de App Store.

Firemail

Net als de eerder besproken applicatie TouchType kun je met Firemail e-mailberichten in liggende weergave typen. Daardoor heb je een groter toetsenbord tot je beschikking en maak je hopelijk minder typfouten. Het belangrijkste ‘verkoopargument’ voor Firemail is dat het helemaal gratis is. Meer info over de applicatie is te vinden op de website van Conceited Software.

Installeren: Firemail (gratis).

BrightKite

Het locatiegebaseerde sociale netwerk Brightkite was eigenlijk al beschikbaar voor de iPhone, maar alleen als webapplicatie. Er komt echter een native applicatie aan, die via de App Store te downloaden is. Als je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kan Brightkite je huidige locatie tonen en aangeven wat er in de buurt te doen is. Ook kunt je berichten sturen naar gebruikers die in je omgeving zijn. Daarnaast kun je de locatie en activiteiten van je vrienden volgen. De applicatie komt binnenkort in de App Store. In onderstaande video kun je alvast een video bekijken. Het idee achter BrightKite is niet helemaal nieuw; er zijn al vergelijkbare applicaties, zoals Loopt.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.