Spotify werkt aan nieuwe radiodienst

Spotify werkt aan een nieuwe dienst om radio te luisteren. De Spotify online radiodienst gaat eind 2012 van start en biedt gebruikers onbeperkt streamen van muziek.

spotify_appleSpotify is onder muziekliefhebbers geliefd, omdat je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar een gigantische muziekcollectie kunt luisteren. De dienst heeft 10 miljoen gebruikers. Toch vindt Spotify dat er nog meer mogelijk is. Ze zijn bezig met een nieuwe dienst, waarbij het draait om radioluisteren en het ontdekken van nieuwe muziek. Bloomberg zou dat van meerdere bronnen hebben vernomen. Concreet zou de dienst te maken hebben met online radio, op een manier die vergelijkbaar is met de Amerikaanse dienst Pandora. Spotify’s nieuwe dienst zou eind van het jaar van start gaan en gesponsord worden met reclame.


Gebruikers kunnen onbeperkt muziek streamen via de software van Spotify, waarbij er ook muziekcontent beschikbaar komt die nog niet bij Spotify te vinden is. Overigens heeft Spotify ook al de dienst Spotify Radio, dat sinds vorig jaar bestaat. Dit is een radiodienst die gratis te gebruiken is voor alle Spotify-klanten. Je kunt er nummers van een specifieke artiest mee beluisteren.

Om Spotify op je iPhone te kunnen gebruiken heb je een Spotify Premium-account nodig.

Downloaden: Spotify (gratis)

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.