Spam-applicatie Syn uit de App Store verwijderd

SynBegin april wist de applicatie Syn de verkooplijsten in de App Store in recordtempo te beklimmen. Veel gebruikers voelden zich achteraf echter bekocht: nadat je de app had geïnstalleerd en was ingelogd via Facebook, stuurde je een spambericht naar al je vrienden op het sociale netwerk. Deze boodschap riep al je vrienden op om de app ook te downloaden, een truc die waarschijnlijk voor de hoge positie in de ranglijsten zorgde. Op deze manier wist de ontwikkelaar op makkelijke wijze ontzettend vaak zijn app te verkopen. De dagen van Syn zijn inmiddels geteld: de app is uit de App Store verwijderd en ook de bijbehorende Facebook-applicatie is verbannen.

Syn had enkel een functie om foto’s en bepaalde Facebook-informatie te synchroniseren met je contacten op de iPhone. Nuttig, maar iets waar weinig iPhone-gebruikers de app voor nodig hebben: Facebook’s officiële app synchroniseert immers al foto’s met contactinformatie. De simpele functie bleek vooral een motivatiemiddel te zijn om je zover te krijgen in te loggen met je Facebook-informatie, waarna je automatisch je vrienden verzocht de app ook te installeren.

De app zorgde al snel voor boze gebruikers die massaal negatieve recensies schreven in de App Store, maar Apple liet Syn alsnog een lange tijd in de App Store staan. De op 16 maart uitgekomen iPhone-app kreeg in de tussentijd nog een update, die het mogelijk maakte om het automatisch verzenden van Facebook-berichten uit te schakelen. Dacht je hier echter niet aan, dan werden de berichten alsnog zonder waarschuwing verstuurd.

Heb je de app gekocht en wil je graag je geld terug, dan kun je proberen een verzoek in te dienen bij Apple. Hier gaat Apple niet altijd mee akkoord, maar de kans is groot dat ze inzien dat deze app echt een miskoop was. Hoe je geld terugvraagt lees je in de volgende tip op iPhoneclub: Geld terugvragen (refund) in de App Store.

Tipgever: @dirkdk

Categorie(ën): App Store (software)
Tag(s): ,

8 reacties op “Spam-applicatie Syn uit de App Store verwijderd”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • ik hb hem gelukkig nooit gedownload (:

  • Wel rijkelijk laat weer gereageerd bij Apple. Ondertussen hebben de makers hun zakken goed kunnen vullen. Hoop dat zoveel mogelijk mensen hen geld hebben teruggevraagd of dat Apple niets uitkeert aan de ontwikkelaars. Aan de andere kant snap ik niet dat zoveel mensen blind op ‘koop’ drukken. De reviews van 1 ster zeiden genoeg maar toch schaften duizenden facebookers de app blind aan. Dat moet andere ontwikkelaars die het niet zo nauw nemen met hun klanten ook inspireren om eens flinks wat gebruikers uit te melken.

  • Krijgen de mensen nu hun geld terug? Ze hebben hier lekker aan verdiend

  • Je kan bij Apple ALTIJD je geld terug krijgen als je dat wilt, moet je even een webformuliertje o.i.d. invullen.

    De ontwikkelaar ontvangt waarschijnlijk 0,0 Met deze App heeft hij een regel van Apple overtreden wat een reden voor apple kan zijn om niet uit te betalen.

  • @Ryan: Hé, goed punt. Je kunt proberen je geld terug te vragen, ik heb in het artikel even uitgeweid over hoe je dit doet.

  • Iedereen refund eisen. Bedrijf moet nm ook de 30% die Apple opeist betalen heb ik begrepen.

  • Als je een betaalde app in de App Store zet krijgt Apple toch ook een deel van de prijs die de gebruikers betalen? Dan is ook Syn weer kassa voor Apple ;)

  • Ja, ik heb ook om een refund gevraagd en die toch snel gekregen, ook al heb ik nog een Nederlands iTunes account.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties