ChatterBlocker voor iPhone houdt ongewenst geklets tegen

chatterblocker iphoneMoet je werken in een kantoortuin, dan kan het lastig zijn om je te concentreren. Het gebabbel van collega’s over kinderen, vakantieplannen en hobby’s leidt af, terwijl jij net een ingewikkelde klus probeert te doen. ChatterBlocker voor iPhone is een app die je helpt beter te concentreren. De app is ontwikkeld door The Sound Guy, een bedrijf dat vooral kantoormedewerkers als doelgroep ziet. De app probeert het gepraat buiten te sluiten, op een manier die beter zou moeten werken dan het luisteren naar muziek.

chatterblockerDat maskeren gebeurt met natuurgeluiden en geroezemoes waar je niets van verstaat. Op het hoofdscherm van ChatterBlocker geef je aan of je natuurgeluiden, geroezemoes of een combinatie wilt horen. Je kunt zelfs kiezen voor hoge of lage stemmen (mannen en vrouwen), regen, vogelgekwetter of het geruis van de wind. Eventueel kun je zelf een mix samenstellen. Het geklets van de mensen om je heen gaat daardoor ongemerkt op in het babbelgeluid van de app, maar op een zodanige manier dat je er niets van kunt verstaan. Daardoor is het gemakkelijker om het gepraat te negeren en te focussen op je taken.

Werk je achter de computer, dan heb je trouwens niet de iPhone-app van ChatterBlocker nodig, maar kun je ook de Windows- en Mac-versie gebruiken die al langer bestaan. In de desktopversies zitten nog wat extra functies, zoals het gebruiken van je eigen muziek.

Downloaden: ChatterBlocker (€2,39)
Ook verkrijgbaar: ChatterBlocker audiobestand (iTunes Store, €8,99)

Categorie(ën): Productiviteit (App Store)
Tag(s):

11 reacties op “ChatterBlocker voor iPhone houdt ongewenst geklets tegen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Ik zie het nut er niet helemaal van in. Als je je wilt afsluiten van je omgeving, doe je oordopjes in, radio of muziekspeler aan. Van die fake tikkende regen door je oordopjes wordt je nou ook niet bepaald rustig…

 • kan je beter oordoppen in doen

 • Krijg het idee dat steeds meer app-ontwikkelaars moeite hebben om nuttige ideeën te bedenken

 • @Floor: Het is natuurlijk persoonlijk, maar ik heb moeite om me te concentreren bij muziek. Vooral als de songteksten ook nog duidelijk hoorbaar zijn, zit je toch ongemerkt te luisteren. Dan heb ik liever elektronische muziek zonder zang.

 • @Floor: Volgens mij werkt regen over het algemeen vrij kalmerend, net zoals zeegeluiden en natuurgeluiden.
  Natuurlijk niet als je het irritant vindt, want dan ga je er op letten en het nog irritanter vinden, maar goed dat kan je met alles doen (een stem, kraken van de vloer, auto’s, enz.).

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Krijg het idee dat steeds meer app-ontwikkelaars moeite hebben om nuttige ideeën te bedenken

  Verzadiging :D

 • Er zijn mensen, vooral studenten die bij deze app baat zouden hebben ALS het zou werken. Men met een zwakke vorm van concentratie vooral. Muziek wilt niet altijd werken.

 • @zill: Hoezo zouden studenten hier meer baat bij hebben als de niet studenten? Persoonlijk zeg ik toch liever een vinyl plaatje op om huiswerk te maken dan dat ik een app moet gebruiken om de omgeving af te blokken.

 • Je kan toch ook gewoon je iPhone uit zetten of niet op reageren.

 • @ReDennis: Omdat waarschijnlijk meer studenten een iOS-apparaat hebben dan een platenspeler :)

 • @Jeroen207: Lezen is ook een vak, of is dit gebrek aan concentratie geweest? ;)
  Misschien is dit dus toch iets voor jou!

 • Ik gebruik Noise Machine op mijn Mac. Iets vergelijkbaars dus. Het geroezemoes van een ‘Italian café’ (één van de opties) werkt voor mijn concentratie beter dan muziek.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties