Anne’s Amsterdam laat de stad zien tijdens de Tweede Wereldoorlog

anne frank amsterdamDe Anne Frank Stichting heeft een website die uitlegt hoe Amsterdam eruit zag toen Anne Frank een klein meisje was. Historische gebeurtenissen zijn geprojecteerd over hedendaagse foto’s, zodat je je beter een voorstelling kunt maken. Als je foto’s van razzia’s en het binnenrijden van Duitse troepen hebt gezien, kijk je opeens met andere ogen naar het Museumplein of de ‘Joodse wijk’.

annes amsterdamDe mobiele app laat je kennismaken met de stad Amsterdam, zoals het was tijdens de bezetting en de Tweede Wereldoorlog. De app bevat foto’s, video’s en verhalen van tijdgenoten. Er zijn 30 locaties met een historische betekenis in de app weergegeven. Met behulp van GPS vind je de plekken, waar je virtuele items kunt meepakken. Zo stel je een eigen album samen van de plekken waar je bent geweest. Je kunt ook items delen met anderen of vrienden via Facebook en Twitter vertellen over het Amsterdam van Anne Frank. Je hebt minimaal iOS 5.0 nodig om de app te kunnen installeren. De app is gemaakt door de ontwikkelaars van Repudo, een app waarmee je allerlei virtuele items op een kaart kan ‘verstoppen’.

Downloaden: Anne’s Amsterdam (gratis)

Tag(s): ,

7 reacties op “Anne’s Amsterdam laat de stad zien tijdens de Tweede Wereldoorlog”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Altijd een goed idee om dit levend te houden.

 • Jammer dat je per se eerst naar een bepaalde locatie moet.

 • Gaaf! Ben erg benieuwd hoe dit in de praktijk werkt. Geschiedenis en moderne techniek laten zich ontzettend mooi verweven.

 • Klasse !

 • Schitterend stukje werk om op deze manier een stuk geschiedenis aan te bieden !!

 • Met alle respect, maar wordt ‘het merk’ Anne Frank zo onderhand niet teveel geëxploiteerd door alles en iedereen?

  Hoe goed bedoeld ook, ik krijg toch steeds vaker het gevoel dat Anne misbruikt wordt om hoge kijkcijfers of een groter publiek te trekken. Natuurlijk is het goed dat 40-45 onder de aandacht gebracht blijft worden, maar waarom Anne Frank daar altijd opgeplakt wordt is m.i. toch te commercieel gedacht…

 • dan gelijk even hier kijken:
  http://www.dedokwerker.nl/politie_amsterdam.html
  Nederland was redcordhouder joden oppakken.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties