Instagram heeft 50 miljoen gebruikers

InstagramMeer dan 50 miljoen smartphone-bezitters zouden inmiddels gebruik hebben gemaakt van de foto-applicatie Instagram. De afgelopen maand registreerden er steeds meer gebruikers: begin april was Instagram door 30 miljoen mensen gedownload, een aantal dat groeide naar 40 miljoen op 13 april. Begin dit jaar waren er nog maar 15 miljoen gebruikers. Dit blijkt uit de API van Instagram.

Het grote aantal Instagram-gebruikers werd ontdekt door een lezer van Mashable.

Instagram verscheen afgelopen maand in de Google Play-store, waardoor ook Android-gebruikers de app kunnen installeren. Daarvoor was Instagram twee jaar lang alleen op de iPhone te gebruiken. Niet alleen de Android-app is echter te danken voor de groei: een paar dagen geleden bleek Instagram 10 miljoen keer te zijn gedownload voor Android, wat waarschijnlijk betekent dat het merendeel van de gebruikers nog steeds van een iPhone gebruikmaakt.

Vlak nadat Instagram werd overgenomen door Facebook voor 1 miljard dollar, wist de app voor het eerst de hoogste plek in de App Store-verkooplijsten te halen.

De hevige groei van Instagram is opmerkelijk, gezien een aantal gebruikers zich de afgelopen tijd boos hebben gemaakt om keuzes van de ontwikkelaar. Zo werd de uitgave van de Android-applicatie door een scharing iPhone-bezitters niet gewaardeerd en protesteerde gebruikers op de Facebook-overname. Hoe groot deze groep boze gebruikers is, moet nog blijken. Gezien de grote groei van het sociale fotonetwerk, zal het merendeel van de gebruikers geen problemen hebben met Instagram’s veranderingen.

Downloaden: Instagram (gratis)

7 reacties op “Instagram heeft 50 miljoen gebruikers”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Meer dan 50 miljoen smartphone-bezitters zouden inmiddels gebruik hebben gemaakt van de foto-applicatie Instagram. Waar blijkt dat dan uit?? Hebben ze werkelijk een foto geupload of alleen de app gedownload??

  De afgelopen maand (april dus) registreerden er steeds meer gebruikers: begin april was Instagram door 30 miljoen mensen gedownload AHA ok 30 miljoen dus??

  Een aantal dat groeide naar 40 miljoen op 13 april. HUH?? net was het nog 30 Miljoen in de afgelopen maand???

  Begin april waren er nog maar 15 miljoen gebruikers.
  SORRY IK BEN FF LOST???

  Dit blijkt uit de API van Instagram. ja ja…. lekker API dan!! hahahaha

  SNAP JIJ HET NOG??

  kortom er zijn veel gebruikers van Instagram, maar euh… dat wisten we toch al?? ;-)

 • Begrijpend lezen is ook een vak…

 • Origineel geplaatst door Mauze
  hahahahaSNAP JIJ HET NOG??

  Nee, je bericht is super onduidelijk.

 • Fijn, 50 miljoen mensen die geen mooie foto’s kunnen maken en ze dus maar leuke filtertjes geven. Ga toch op fotocursus. :P

  Voor mij een duidelijk bericht, trouwens.

 • @Sander: kijk maar eens goed rond zitten echt wel mooie foto’s tussen, waarom zou je een cursus moeten volgen? Dan snap jij niet het idee achter instagram. Kijk bv naar Hipstamatic daar “gooi” je ook een filtertje erover, Maar daar heb je al fototentoonstellingen van. Ja d’r zit genoeg rotzooi tussen maar dat kun je ook zeggen van de “echte” fotografen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. eric burger document management | Go tag yourself: van Instagram naar SharePoint (en terug)
 2. Instagram krijgt er in 1 maand 20 miljoen gebruikers bij | NieuweMedia
Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties